Zien: Stranger Things seizoen 2 heeft weer behoorlijk creepy beelden

Nu aan het lezen

Zien: Stranger Things seizoen 2 heeft weer behoorlijk creepy beelden

Zien: Stranger Things seizoen 2 heeft weer behoorlijk creepy beelden

Een wereld op zijn kop, dat is de samenvatting van het tweede seizoen van de Netflix-serie Stranger Things. De eerste beelden van het nieuwe seizoen dat dit najaar met Halloween in premiere gaat, zijn veelbelovend en nog heftiger dan seizoen 1, blijkt uit de trailer.

De serie speelt zich af in 1983 in het kleine stadje Hawkins en gaat over een jongetje dat vermist wordt. Er hangt een nostalgisch, maar duister sfeertje tijdens de serie en er gebeuren de vreemdste dingen in het stadje. Het tweede seizoen borduurt daarop voort.

Trailer

Tijdens de Super Bowl werd de trailer vrijgegeven met daarin shots van de Hawkins, een vaag groot monster en een reclame uit de jaren ’80 (leggo my leggo!). De mix van onbeduidende beelden bevatten het juiste gehalte creepyness en genoeg mysterie zodat je eigenlijk geen idee hebt waar je naar zit te kijken. Maar het gevoel na afloop van de trailer, says it all.

Omdat we echt niet kunnen wachten tot Halloween, komt Netflix toch met wat (minimale) informatie om je op weg te helpen. Het goede nieuws: veel van je Hawkins-vrienden komen terug in dit seizoen. Seizoen 2 speelt een jaar na de terugkomst van Will af, een moment waarop ‘alles weer normaal lijkt’, aldus Netflix in een persverklaring. “Maar een donkerte loert vlak onder het oppervlak, waarmee alle Hawkins worden bedreigd.”

Het is nog te bezien of er een goede of slechte afloop is deze oktober. Ik heb mijn dekentje alvast klaarliggen.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.