Transgender komt keer op keer uit de kast bij demente moeder - Vance

Nu aan het lezen

Transgender komt keer op keer uit de kast bij demente moeder

Transgender komt keer op keer uit de kast bij demente moeder

De transgender Tina Healy was al in de vijftig toen ze besloot van geslacht te veranderen. Ze wist al jaren eerder dat ze geboren was in het verkeerde lichaam, maar wilde wachten met uit de kast komen tot haar kinderen oud genoeg waren. Ze veranderde na lange tijd van man naar vrouw en haar gezin stond gelukkig helemaal achter haar.

Maar Tina was vooral bezorgd om de reactie van haar demente moeder. Ze waren allemaal bang dat de openbaring zou zorgen voor onnodige stress en verwarring. Maar wat bleek? Haar moeder was dolgelukkig. “Wat zeg je me daarvan! Ik heb een prachtige nieuwe dochter,” was haar eerste reactie op het nieuws van Tina.

 

transexual-woman-mum-dementia

 

Maar toen Tina haar moeder een paar weken later opnieuw bezocht, wist haar moeder helemaal niet meer wie zij was – en dus ook niet haar grote nieuws. Dus nu komt Tina elke keer als ze haar moeder bezoekt weer opnieuw uit de kast. Gelukkig is de reactie van haar demente moeder weer elke keer even prachtig. “Ik ben eigenlijk de gelukkigste van allemaal omdat ik honderd keer per jaar uit de kast kan komen bij mijn moeder; en elke keer weer is ze prachtig,” vertelt Tina.

Bekijk hieronder het hele verhaal van Tina:

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.