Trump wil landelijk bepalen welk toilet transgenders mogen bezoeken - Vance

Nu aan het lezen

Trump wil landelijk bepalen welk toilet transgenders mogen bezoeken

Trump wil landelijk bepalen welk toilet transgenders mogen bezoeken

Donald Trump doet het weer. De Amerikaanse president heeft het land wederom op zijn kop gezet door een uitspraak te doen over transgenders en welk toilet zij mogen bezoeken. Perswoordvoerder Sean Spicer zegt dat Trump deze regelgeving landelijk wilt invoeren en niet meer per staat, meldt USA Today.

In de tijd van Obama werd bepaald dat staten zelf konden bepalen welke regelgeving zij aan de issue geven. Maar wel met advies dat transgenders zelf mochten weten welk toilet zij bezochten, dus de mannen of de vrouwen wc. Als een meisje zich voelde als een jongen en zich ook gedraagt als een jongen, kon hij gewoon het mannentoilet bezoeken.

Landelijke beslissing

Dertien staten waren tegen dit advies en daarom werd in de rechtbank van Texas het advies afgewezen. Donald Trump zegt nu dat hij dit soort regels landelijk wil bepalen, wat betekent dat hij degene is die mag bepalen naar welk toilet transgenders mogen.

De verwachting is dan ook dat Trump het tegenovergestelde wil gaan invoeren wat Obama ooit heeft geadviseerd, zoals hij bijna bij alles doet wat Obama heeft opgezet in zijn periode als president. Hier wilde Sean Spicer alleen geen uitspraak over doen.

Het is te absurd voor woorden dat zoiets landelijk wordt bepaald en niet wordt overgelaten aan de persoon zelf. Zo zegt ook Mara Keisling van het National Center for Transgender Equality. “Dit gaat over hoe volwassenen de politiek bedrijven over de rug van kinderen en dat is niet oke.”

Meer dan duizend ouders van transgender kinderen hebben Trump gevraagd of hij de rechten, veiligheid en waardigheid van hun kinderen wil beschermen. Het is nu nog maar de vraag op welke manier hij dit gaat doen.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.