Met de Voldemortinator veranderen Trumps politici in Harry Potter-personages

Nu aan het lezen

Met de Voldemortinator veranderen Donald Trumps politici in Harry Potter-personages

Met de Voldemortinator veranderen Donald Trumps politici in Harry Potter-personages

Word jij ook al moe van elke website die volstaat met Donald Trump? De vergelijkingen met totalitaire regimes en een politieke formatie te vergelijken met een collectief van ontoerekeningsvatbare mensen met te veel macht? Join the club. Er is een alternatief waardoor je niet moedeloos wordt van het nieuws en analyses.

Een wethouder (D66) uit Castricum, Marcel Steeman, vond het tijd voor een meer humoristische benadering van de pessimistische webspace. Hij maakte een extensie gemaakt voor Google Chrome die automatisch allemaal namen in de Amerikaanse politiek verandert in Harry Potter-karakters. Het resultaat: vrij grappig.

‘Kloten met Javascript’

Zelf heeft hij al een tijdje de ‘drumpfinator’ van Last Week Tonight in zijn chrome aanstaan, die Trump in Drumpf verandert. “Ik ben duidelijk niet de enige die het regime van Trump vergelijkt met een realiteit waarin Voldemort aan de macht is gekomen. De vergelijkingen zijn ook zó makkelijk te maken.”

Hij maakte de Voldermortinator na een avondje ‘kloten’ met Javascript (“Ik had een keer geen vergaderingen, een unicum: want wethouders vergaderen écht altijd”) met wat leentjebuur van de Drumpfinator fixte de politicus een hilarische tool.

Trump versus Voldemort

De komische uitleg bij de extensie past volledig bij het resultaat en geeft je een beeld wat je kan verwachten zodra je met één klik de extensie installeert, zéker de moeite waard (ik spreek uit ervaring).

“What if He-Who-Must-Not-Be-Named won the electoral vote as the new Dark Lord, but lost the popular vote to McGonnagall? What if The Dark Lord ruled the wizarding world by means of executive order? Building a wall between Mexico and the wizarding world. Banning mudbloods from entering. Tightening ties with Durmstrang. Appointing Rita Skeeter als his press secretary… Watch as this extension replaces many names and places in U.S. Politics, so the news reads like book 8 3/4 of Harry Potter; a dystopian timeline where He-Who-Must-Not-Be-Named rules the wizarding world.”

Harry Poter

Wat we nog kunnen verwachten van de extensie? Volgens Marcel staat de vergelijking Guantanamo/Azkaban er nog niet in. Net als FBI/CIA – Dementors. “En daarbij: ik weet nog niet zeker wie Harry Potter nou is in deze wereld…”

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.