Tweede editie van Dutch Street Art Awards - Vance

Nu aan het lezen

Tweede editie van Dutch Street Art Awards

Tweede editie van Dutch Street Art Awards

Graffiti en streetart is niet altijd de meest gewaardeerde kunstvorm geweest. Het werd zelfs als ongewenst bestempeld, maar op de dag van vandaag wordt streetart omarmd. Onder andere met de Dutch Street Art Awards. Afgelopen jaar was dit een groot succes, waardoor er dit jaar een tweede editie in het leven is geroepen.

Street art wordt tegenwoordig gezien als verrijking van de openbare ruimte. In steden als Londen en New York worden al een aantal jaar awards gehouden voor deze kunststroming.

Categorieën

De kunstwerken worden dit jaar onderverdeeld in acht verschillende categorieën, waaronder Young Talent, Dutch Mural, Global Mural, Best Message en People’s Favorite. De jury beoordeelt het werk op creativiteit en originaliteit, maar ook op kwaliteit en technieken. Een eis is dat het kunstwerk tussen 29 februari 2016 en 17 april 2017 gemaakt moet zijn.

De jury bestaat dit jaar uit onder andere uit graffiti-legende Thomas Termaat, 3D-meester Leon Keer en Jaime & Steve, de oprichters van Brooklyn Street Art uit New York.

In juni worden de prijzen uitgereikt, maar je kunt je nu al inschrijven voor de competitie. Inschrijven kan via deze link tot en met 17 april.

street art
Roy Schreuder, winnaar Dutchie Got Talent 2016
street art
2new4streetview, winnaar Perfect Picture 2016
street art
Collin van der Sluijs, winnaar Wonderwall 2016
street art
The London Police, winnaar Legend 2016
street art
Pipsqueek Was Here, winnaar Most Cutting Edge Stencil

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.