Dit Twitter-account retweet Trump kiezers die achteraf spijt hebben

Nu aan het lezen

Dit Twitter-account retweet Trump kiezers die achteraf spijt hebben

Dit Twitter-account retweet Trump kiezers die achteraf spijt hebben

Meer dan 120.000 volgers heeft @Trump_Regrets inmiddels, en dat terwijl het Twitter-account pas drie dagen oud is. Zelf plaatst het profiel geen berichten, je vindt er enkel retweets van anderen: Amerikanen die afgelopen november op Trump hebben gestemd maar nu spijt hebben als haren op hun hoofd.

Donald Trump zit pas één week in het Witte Huis, maar in Amerika hebben veel mensen nu al genoeg van hem, zelfs de mensen die afgelopen verkiezingen op hem gestemd hebben. Afgelopen weekend liepen de protesten op het beleid van Trump – dat tot nu toe nog het meeste weg heeft van een totalitair regime – in de VS hoog op. Zo werd er op tientallen luchthavens geprotesteerd tegen het decreet dat Amerikanen met een green card uit bepaalde moslimlanden belemmert om terug te keren in de VS.

Trump stemmers met spijt

Wat zich op dit moment voor veel Amerikanen ontvouwt als een regelrechte nachtmerrie, is in de ogen van menig Trump stemmer een heldendaad: “Eindelijk een politicus die doet wat hij belooft. Dat is de elite niet gewend”, klinkt het op Twitter onder de vele Trump supporters.

Maar dat er ook veel Trump stemmers met spijt zijn, blijkt wel uit de vele retweets die @Trump_Regrets inmiddels al online heeft staan. Onder hen zijn veel mensen die nu persoonlijk leed ervaren van zijn eerste maatregelen, bijvoorbeeld een familielid of collega dat het land niet meer in – of uit – mag. Maar er zijn ook Trump stemmers die zich simpelweg schamen voor hun president en zijn handelen.

Behalve @Trump_Regrets kun je alle spijt betuigende Amerikanen ook volgen via de hashtag #Trumpregrets op Twitter.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.