Twitter test ijsbrekers en aanwezigheidsindicatoren voor gebruikers

Nu aan het lezen

Twitter test ijsbrekers en aanwezigheidsindicatoren voor gebruikers

Twitter test ijsbrekers en aanwezigheidsindicatoren voor gebruikers

Twitter test een aantal nieuwe functies, in de hoop gesprekken op het platform te verbeteren. Het gaat onder meer om indicatoren die laten zien of iemand aanwezig is op het platform en zogenaamde “ijsbrekers”, meldt The Verge. Alle nieuwe ontwerpen zijn bedoeld om mensen te helpen die anderen willen vinden en een gesprek willen beginnen.

Verder zijn de ontwerpen die nu aan The Verge getoond zijn nog zeker geen afgeronde ontwerpen. Het kan dus zijn dat geen van deze ideeën doorgevoerd worden. Maar dat maakt ze natuurlijk niet minder interessant.

De ijsbrekers zijn vastgezette tweets die ontworpen zijn om gesprekken te bevorderen. Eén ontwerp laat je een ijsbreker bovenaan je profiel zetten, om mensen te laten weten dat je over een specifiek onderwerp wilt praten. Een ander ontwerp laat je je huidige status meenemen in je tweets.

Simpel gezegd update je je status dan dus met een tekst – bijvoorbeeld “ik ben op Twitter” – die vervolgens ook verschijnt als je een tweet verstuurd. Anderen zien dat en kunnen ook een gesprek met je beginnen op basis van wat je aan het doen bent. Een echte ijsbreker dus.

Aanwezigheidsindicator

Een andere functie die getest wordt is een aanwezigheidsindicator, vergelijkbaar met die in Facebook Messenger. Het geeft dus aan of je online bent of niet. Een prototype daarvan laat gebruikers kiezen of ze een signaal willen sturen als ze op Twitter zijn. De hoop is dat mensen zo zien dat je online bent en een gesprek beginnen.

Verder worden reacties van de originele plaatser van een bericht op tweets in een andere kleur getoond. Daarmee moet opvallen of degene die het gesprek startte ook nog vaker gereageerd heeft. Mensen die je volgt krijgen ook een andere kleur in reacties.

Tot slot wordt er overwogen om een reactieveld toe te voegen aan iedere tweet. Daarbij verschijnt een nieuw veld met het woord “reageer” naast de knoppen van een hartje en retweeten. Dat idee wordt getest omdat veel nieuwe gebruikers niet doorhebben dat ze op iedere tweet kunnen reageren, ook op reacties.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.