Twitter verhoogt tekenlimiet naar #280Tekens en dit zijn de leukste reacties - Vance

Nu aan het lezen

Twitter verhoogt tekenlimiet naar #280Tekens en dit zijn de leukste reacties

Twitter verhoogt tekenlimiet naar #280Tekens en dit zijn de leukste reacties

Je hoeft nu nooit meer vijf minuten lang naar je tweet te staren omdat het één teken te lang is. Twitter maakte dinsdagavond bekend dat gebruikers voortaan 280 tekens kunnen gebruiken in plaats van de eerdere 140 tekens. De nieuwe limiet werd vanaf september door een beperkte groep getest en is nu voor alle gebruikers ter wereld beschikbaar.

Toch niet zo kort en krachtig

Hoewel veel Twitteraars opgelucht zijn dat ze nooit meer hun verhalen hoeven in te korten, zijn ook veel mensen minder te spreken over de nieuwe limiet. Want ja, is een niet-zo-kort-en-krachtige gedachte van meer dan 140 tekens het wel waard om te lezen? Is dit niet juist in tegenstrijd met de snelheid en bondigheid die Twitter wil bereiken?

‘We wilden alleen maar een edit knop’

Sommige gebruikers zaten helemaal niet te wachten op meer tekens. Het enige wat zij echt misten was een ‘wijzig’ knop waarmee je je bericht achteraf nog kan aanpassen. Deze functie was Trump ook heel goed uitgekomen toen hij de wereld verblijde met zijn #Covfeve typo.

Quotes

Er zijn gelukkig ook nog positieve reacties op de nieuwe limiet. Je kunt er namelijk hele leuke dingen mee doen die voorheen niet konden op Twitter. De verlengde tekenlimiet maakt het eindelijk mogelijk om hele quotes in een tweet te plaatsen. The New York Daily doet het alvast voor:

Poëzie

Je kunt nu niet alleen je halve levensverhaal vertellen of een quote plaatsen, je kunt met 280 tekens ook je poëtische kunsten laten zien.

Ellenlange tweets over niets

Menig gebruiker maakt even goed gebruik van het feit dat ze nu 280 tekens in een tweet kunnen proppen. Gewoon, omdat het kan.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.