Twitteraars reageren woedend op PowNed stuk over verdronken Syrische jongen - Vance

Nu aan het lezen

Twitteraars reageren woedend op PowNed stuk over verdronken Syrische jongen

Twitteraars reageren woedend op PowNed stuk over verdronken Syrische jongen

PowNed staat nou niet bepaald bekend om zijn subtiele nieuwsitems, maar vandaag publiceerde de omroep een wel erg controversieel stuk. Het bericht gaat over een Syrische vluchteling die volgens PowNed, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van het zwembad, verdronk.

Ophef

In het stuk over deze vervelende gebeurtenis wordt er onder andere gesproken over zijn ‘laatste sprong in het diepe’, en er wordt verontwaardigd gesproken over de sluiting van het zwembad als gevolg: ‘leuk voor de overige zwembadgangers.’ Ook verwijst het artikel naar de dood van het Syrische meisje Salam, dat twee jaar geleden tijdens het schoolzwemmen omkwam.

Het is niet heel verrassend dat dit gekleurde bericht tot veel ophef leidt. Zo trekken Twitteraars massaal naar het internet om hun mening te laten blijken over dit omstreden stuk.

‘Walgelijk’ en ‘racistisch’

Ook oud-werknemer van PowNed, Yarno Ritzen, laat zijn verontwaardiging op Twitter blijken.

Reacties

Mensen reageren niet alleen geschokt op het stuk van PowNed maar ook op de reacties die eronder verschijnen. Twitteraar Jeroen Kraan verwijst zelfs naar nóg een artikel van de omroep waarin racisme de boventoon voert.

NOS

Ook de NOS behandelt het nieuwsitem. Toch lijkt deze omroep het onderwerp op een wat subtielere wijze te behandelen. Zo kan het dus ook.

Screenshots

Wat bij veel Twitteraars opvalt, is dat er niet naar het artikel zelf wordt doorgelinkt. Op Twitter worden er vooral screenshots van het artikel geplaatst. Volgens de lezers verdient de omroep geen nieuwe kliks of views op het stuk.

 

Update: PowNed voorzitter Dominique Weesie heeft inmiddels gereageerd op het stuk. Hij heeft het bericht van de homepage gehaald. Het stuk is echter nog steeds online terug te vinden.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.