Fast and Furious 8 fans kapen de hashtag van Facebook F8 event - Vance

Nu aan het lezen

Fast and Furious 8 fans kapen de hashtag van Facebook F8 event

Fast and Furious 8 fans kapen de hashtag van Facebook F8 event

Facebook’s jaarlijkse Developer Conference, ook wel bekend als F8, is gister van start gegaan. Door middel van tweets en social media posts wordt de technologische bekwaamheid van Facebook op grote schaal tentoongesteld. En dus was het hoogste tijd voor een geintje.

De alweer achtste film in de “Fast and Furious” reeks staat gepland voor volgend jaar, en dus werd besloten om de #f8 hashtag in te zetten om aandacht te vragen voor de film. Tegelijkertijd met Facebook’s F8 Conference, inderdaad. Maandag werd bekend gemaakt dat rising star Scott Eastwood, zoon van Clint Eastwood, zich zal aansluiten bij de cast voor de nieuwste Fast and Furious film. Op 8 april werd al bekend gemaakt dat ook leading lady in de business, Charlize Theron, een rol zal vervullen in de film.

Waar de film eerst nog hashtags als #Fast8 en #FF8 gebruikte, inspireerde Facebook’s #F8 hashtag Fast and the Furious dusdanig om hem over te nemen. En of het werkt! Wanneer je zoekt onder de #f8 hashtag op Twitter zul je, op een enkele post over de Facebook conferentie na, met name hits krijgen over de nieuwste “Fast and Furious” en Eastwood en Theron als nieuwste castmembers.

Wij zien er de humor in ieder geval wel van in! Facebook zelf ongetwijfeld iets minder…

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.