Universal biedt bioscoopfilms tijdelijk direct digitaal aan

Nu aan het lezen

Universal biedt bioscoopfilms tijdelijk direct digitaal aan

Universal biedt bioscoopfilms tijdelijk direct digitaal aan

De meeste mensen zitten op dit moment thuis. Of er wordt vanuit huis gewerkt, of de werkzaamheden zijn stilgelegd waardoor je nu niet heel veel te doen hebt. Grote kans dat streamingsdiensten als Netflix, Disney Plus en HBO nu je grote vriend zijn. En terecht, want nadat je een grote schoonmaak in huis hebt gedaan, is het wel tijd voor een filmpje, toch?

Digitaal

Goed nieuws, want Universal komt met een tijdelijke oplossing voor de bioscoopfilms die op dit moment uit zouden komen. Niemand gaat meer naar de bioscoop en dus zullen de films ook niet bekeken worden. Daarom brengt Universal Studios deze films direct digitaal uit.

Deze nieuwe oplossing zal vanaf vrijdag ingaan. Dat betekent dat Universal de nieuwe films aan zal bieden aan verschillende streamingplatformen. Hier kun je de film voor een prijs van rond de 20 dollar een gloednieuwe film huren op digitale platforms. Een aardig hoge prijs, aangezien je normaal al voor zo’n 4 dollar een film kunt huren. Of fans deze prijs zullen betalen voor de allernieuwste films, is nog even afwachten.

Kosten

Universal Studios heeft wel een goede reden om de prijzen van de nieuwste films zo omhoog te gooien. Studio’s verdienen op dit moment simpelweg niets meer aan bioscooptickets. Het afgelopen weekend was het slechte weekend voor de bioscopen in 22 jaar. Ze zullen hun geld daardoor ergens anders vandaan moeten halen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.