Valentijnsfilms op Disney+? Wij zetten de 10 fijnste op een rij!

Nu aan het lezen

Valentijnsdag komt eraan! Dit zijn de tien fijnste Valentijnsfilms op Disney+

Valentijnsdag komt eraan! Dit zijn de tien fijnste Valentijnsfilms op Disney+

Het is alweer bijna tijd voor de meest romantische dag van het jaar: Valentijnsdag! Op 14 februari komen koppels overal ter wereld samen om een romantische avond door te brengen. Maar wat ga je op zo’n avond doen? Eén optie is natuurlijk om samen onder een dekentje te kijken naar een romantische film. En ook als je niet in een koppel zit, kun je van een fijne film genieten. Daarom zet Vance de tien fijnste Valentijnsfilms op Disney+ voor je op een rij.

Beauty and the Beast

“A tale as old as time…” Ja, begin je al mee te zingen? Hoe kan het ook anders, want Beauty and the Beast is ongetwijfeld één van de beste Disney-films. En tegenwoordig zijn er zelfs twee versies van deze film, die je allebei op Disney+ kunt bekijken. Bijvoorbeeld tijdens Valentijnsdag, want dit is natuurlijk wel een perfecte romantische film voor jou en je lief.

Mocht je het verhaal even kwijt zijn, dan bij deze een korte recap. Belle, een jonge, onafhankelijke vrouw uit Frankrijk, gaat op avontuur om haar vader te redden. Daarbij ontdekt ze een groot, betoverd kasteel waarin een mysterieus beest woont, dat haar vader gevangen houdt. Belle besluit de plaats van haar vader in gevangenschap in te nemen, in de hoop hem te redden. Maar wie had ooit gedacht dat dit beest ook een zachte kant had?

Beauty and the Beast verscheen in 1991 als animatiefilm en veroverde toen al onze harten. In 2017 verscheen de live action remake van Disney, met Emma Watson als Belle en Dan Stevens als Beast. Voor welk exemplaar je ook gaat, met Beauty and the Beast kun je tijdens Valentijnsdag niet misgaan!

10 Things I Hate About You

Ooit, lang geleden, voor Batman, Brokeback Mountain en Casanova, wist een jonge Heath Ledger onze harten al te stelen. Dat deed hij bijvoorbeeld in 10 Things I Hate About You. In deze film speelt hij namelijk een stoere jongen die alles doet om een meisje mee op date te krijgen. Maar…dat was nooit het plan van die jongen zelf!

Dat zit zo: Cameron (Joseph Gorden-Levitt) komt op een nieuwe school terecht en wordt direct verliefd op het populaire meisje Bianca (Larisa Oleynik). Klein probleem: ze mag van haar vader helemaal niet daten, tenzij haar oudere zus ook een date heeft. Maar haar oudere zus, Kat (Julia Stiles), is behoorlijk ondatebaar. Dus bedenkt Cameron een plan: als hij bad boy Patrick (Heath Ledger) zo ver krijgt om Kat te daten, kan Cameron zelf met Bianca op stap. Maar natuurlijk gaat dat allemaal niet zonder problemen.

Leuk feitje: het schijnt dat Julia Stiles haar rol in Save the Last Dance kreeg naar aanleiding van haar dansmoves op de tafel in deze film!

Lady and the Tramp

Disney is druk bezig met het opnieuw uitbrengen van zijn klassiekers, en Lady and the Tramp is daarin geen uitzondering. Dus ook deze Valentijnsfilm kun je in twee varianten zien!

In Lady and the Tramp ontmoeten we de lieve, ietwat verwende cocker spaniel Lady, die in een fijn huis woont. Maar als er een baby komt, is ze niet meer zo zeker van haar plek. Vul dat aan met een gemene tante en nog gemenere Siamese katten als oppas, en je begrijpt dat het misgaat. Lady rent weg en komt Tramp tegen, een stoere en stiekem ook best lieve straathond. Hij laat haar zien wat het leven ook kan zijn, en geeft haar daarmee juist meer waardering voor wat ze had.

Deze film is niet alleen bekend vanwege zijn toffe muziek en romantische verhaal, maar vooral vanwege de beroemde scène van Lady en Tramp die spaghetti met gehaktballen eten. Dus zoek jij de perfecte Valentijnsfilms op Disney+? Dan heb je ze met Lady and the Tramp – ongeacht of je nu voor de animatiefilm uit 1955 of de live action-variant van 2019 gaat – de juiste gevonden!

Never Been Kissed

Ah, de middelbare school: de tijd waarin we allemaal ongemakkelijk naar ons plekje in de wereld, vrienden, de liefde en bovenal onszelf zochten. Gelukkig is die tijd voor velen van ons tot een einde gekomen. Maar wat nou als je terug moet naar die wereld?

Dat is exact Josie Geller (Drew Barrymore), een nerderige verslaggever, overkomt in de film Never Been Kissed. Zij gaat undercover op een middelbare school voor een verhaal, maar herbeleeft tegelijkertijd ook haar vreselijke tienertijd. Gelukkig is het niet allemaal slecht: Josie komt ook voor het eerst in haar leven ware liefde tegen, in de vorm van een gevoelige leraar genaamd Sam Coulson. Maar laat dat nu net de vent zijn waar haar artikel over gaat.

Disney Fairy Tale Weddings

Wat is er nu romantischer dan een echt sprookjeshuwelijk? Disney staat exact hierom bekend en het is dan ook niet vreemd dat koppels wereldwijd dergelijke bruiloften proberen na te maken. In Fairy Tale Weddings krijgen we een blik achter de schermen van dergelijke bruiloften en verlovingen.

Dus wat kunnen we verwachten? Allereerst: een heleboel Disney! De evenementen vinden namelijk plaats op allerlei Disney-locaties wereldwijd. Daarnaast zien we alles over de mode van de bruiloften, producten die gebruikt worden, prachtige decors en natuurlijk een hoop entertainment. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om een écht sprookjeshuwelijk mogelijk te maken.

Het eerste seizoen van Fairy Tale Weddings staat al enige tijd op Disney+. Maar op 14 februari – Valentijnsdag – komt ook het tweede seizoen op de streamingdienst. Wij voorspellen nu al een avond vol bruiloften bij jou thuis!

While You Were Sleeping

Aan romantische klassiekers geen tekort bij Disney! Eén van die klassiekers is bijvoorbeeld While You Were Sleeping, met romkom-queen Sandra Bullock in de hoofdrol. Bullock speelt in deze film de rol van Lucy, die bij de metro werkt. Lucy is al enige tijd verliefd op een knappe man die ze alleen maar op een afstand gezien heeft. Maar het noodlot slaat toe en Lucy moet hem redden van de dood.

Na die grote gebeurtenis ligt de man bewusteloos in het ziekenhuis. Daar wordt Lucy aangezien voor zijn verloofde, die warm ontvangen wordt door zijn familie. Maar wie had ooit gedacht dat niet de bewusteloze man de perfecte partner voor Lucy zou zijn, maar zijn broer Jack?

Up

Leg de zakdoekjes maar klaar, want we weten allemaal dat Up begint met het liefste liefdesverhaal ooit, met het meest droevige einde dat je je voor kunt stellen. Gelukkig is niet de hele film een tranentrekker!

In Up ontmoeten we Carl Fredricksen, een voormalige verkoper van ballonnen. Zijn huis moet platgewalst worden, maar Carl wil dat niet hebben. In plaats daarvan bevestigt hij duizenden ballonnen aan zijn huis en gaat hij op reis naar de verloren wereld waar hij en zijn vrouw vroeger over droomden. Maar wat hij niet wist, was dat de achtjarige Russell nog op zijn veranda stond toen het huis de lucht in ging. En zo gaan de twee samen op reis in de wildernis.

Up is dus misschien niet de standaard romkom, maar wel een film die gaat over liefde. Liefde in verschillende vormen: de liefde die Carl voor zijn vrouw voelde toen ze nog leefde (snik), de liefde die hij nu nog steeds voor haar voelt terwijl hij haar herinnering levend probeert te houden (pak die zakdoekjes!) en de verrassende vriendschap die tussen Carl en Russell ontstaat. Perfect voor Valentijnsdag dus!

Aladdin

Nog zo’n film waar nu twee versies van bestaan, is Aladdin. Deze klassieker verscheen in 1992 voor het eerst als animatiefilm, waarin we de straatjongen Aladdin, zijn grote liefde prinses Jasmine en de blauwe Geest ontmoetten. De drie nemen het in de film samen op tegen de gemene tovenaar Jafar, die het koninkrijk wil overnemen. Tegelijkertijd ontstaat er een mooie band tussen Jasmine en Aladdin, en leert Aladdin in zichzelf te geloven.

Vorig jaar verscheen de film in een nieuw jasje, namelijk als live action-versie. Net als bij de andere remakes is het verhaal hetzelfde, maar zijn de acteurs anders. Zo wordt de Geest niet langer door de inmiddels overleden Robbie Williams gespeeld, maar door Will Smith. Maar voor welke versie je ook kiest, je geniet hoe dan ook van een onvergetelijk avontuur!

Princess Diaries 2: The Royal Engagement

Anne Hathaway werd in 2001 bekend bij het grote publiek als Mia Thermopolis in The Princess Diaries. In die film zagen we hoe ze ontdekte dat ze een princes is, die rol op zich nam en natuurlijk een toffe make-over kreeg. Een paar jaar later keerde Hathaway terug in die rol, en deze tweede film – The Princess Diaries 2: Royal Engagement – is uitgegroeid tot één van de fijnere Valentijnsfilms op Disney+!

In deze tweede film ontdekken we namelijk dat Mia eerst getrouwd moet zijn als ze de troon wil overnemen van haar grootmoeder (Julie Andrews). Vindt ze niet binnen dertig dagen een man, dan staat concurrent Nicholas klaar om de troon op zich te nemen.

Natuurlijk is de feministische Mia het daar helemaal niet mee eens en ze probeert een manier te vinden om op haar manier de kroon voor zich te winnen. Maar tegelijkertijd blijkt Nicholas toch minder vreselijk te zijn dan ze dacht.

Tangled

Deze film staat misschien als laatste in deze lijst, maar is zeker niet minder leuk dan de rest! In Tangled kunnen we immers genieten van meer dan alleen een liefde uit een sprookje. Er is ook een gemene heks, een geweldig paard en een slimme chameleon.

Tangled gaat over niemand minder dan Rapunzel, de prinses met magisch haar, die gestolen werd door een heks. Rapunzel brengt haar hele jeugd in een toren door, terwijl ze schildert, schoonmaakt en haar lange haren uitkamt. Jaren later ontmoet zij per ongeluk de meest gezochte bandiet van het koninkrijk: Flynn Rider. Met hem besluit ze de toren te verlaten en de wereld te bekijken. De twee komen in een onvergetelijk avontuur terecht, met een grote rol voor de superagent Maximus, die een paard blijkt te zijn.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.