Vanaf 2020 komt er ook een Nederlandse Amazon webshop - Vance

Nu aan het lezen

Vanaf 2020 komt er ook een Nederlandse Amazon webshop

Vanaf 2020 komt er ook een Nederlandse Amazon webshop

Amazon, ofwel de grootste webwinkel ter wereld, is vooralsnog niet erg bekend in Nederland. Wij hebben tenslotte andere grote webwinkels waar we voor een hoop terecht kunnen. Mocht je toch iets bij Amazon willen bestellen, dan kan dat nu alleen nog via de Duitse versie, die gelukkig ook naar Nederland verzend. Daar lijkt verandering in te komen.

De webshop gigant komt in 2020 ook naar Nederland, blijkt uit een gelekt document. Het document is bedoeld voor Nederlandse handelaren, die zich kunnen voorbereiden op de komst van de Nederlandse versie van Amazon.

Amazon

Het Nederlandse domein van de webshop bestaat nu wel al, maar via deze website is het alleen mogelijk om ebooks te kopen. Hier zal dus verandering in komen. Hoewel het nu dus al mogelijk is om via de Duitse webshop iets te bestellen, kent dit vaak ook een aantal ongemakken. Wel kunnen maar liefst 3 miljoen producten via die weg al naar Nederland worden bezorgd. En dit zal alleen maar meer worden.

Het is geen gekke stap voor Amazon, aangezien deze gigant op dit moment al opereert in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Canada, Spanje, Duitsland, Italië, Australië, Japan, China, India en Mexico.

Het ziet ernaar uit dat we vanaf 2020 in een Nederlandse versie van Amazon kunnen shoppen. Maar wanneer dit precies zal zijn, is nog niet bekend.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.