Vanavond beter slapen met Apple's 'Night Shift' feature - Vance

Nu aan het lezen

Vanavond beter slapen met Apple’s ‘Night Shift’ feature

Vanavond beter slapen met Apple’s ‘Night Shift’ feature

Zit jij ook te jongleren met applicaties als f.lux voor je smartphone en Sunset voor je desktop? Juggle no more: als het goed is brengt Apple binnenkort een nieuwe update uit voor alle iPhone gebruikers zodat je geen slapeloze nachten meer hebt door je dagelijkse wedstrijdje scherm staren.

Het is inmiddels algemeen bekend dat je laatste Facebook updates en Whatsapp berichtjes checken vlak voor het slapen gaan niet de beste invloed heeft op je nachtrust. Er zijn zelfs voor kinderen richtlijnen samengesteld die aangeven hoeveel uur schermtijd een kind mag hebben op een dag. Het komt dan ook niet volledig onverwacht dat Apple hier iets op heeft bedacht – beter laat dan nooit, toch?

Binnenkort verschijnt er weer een update op je iPhone scherm, dit keer voor iOS 9.3. Een opvallend handige feature van deze update is toch echt wel de ‘Night Shift’ functie. Je kan hiermee de kleur temperatuur (is dat een ding?) van je helderheid aanpassen, waardoor je minder last zal ervaren van het schadelijke blauwe licht dat je scherm normaliter uitstraalt.

Het is niet zo moeilijk om de nieuwe feature in te schakelen: Ga bij je instellingen naar ‘Beeldscherm en helderheid’ en scroll naar de nieuwe ‘Blue Light Reduction’ functie. Nu kan je bepalen of je warm of koude verlichting wil. Je kan vervolgens zelfs automatisch instellen wanneer je scherm van kleur verandert, of een gewenste tijd inplannen.

Helaas is de nieuwe update nog niet beschikbaar aangezien het zich nog in de ‘preview’ fase bevindt. Het zal nog enkele weken duren voordat de officiële update wordt gelanceerd. Heb je geen zin om te wachten? Je kan je hier opgeven voor de Beta versie.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.