Vans en het Van Gogh Museum maken samen Van Gogh-kleding en -schoenen

Nu aan het lezen

Vans en het Van Gogh Museum maken samen Van Gogh-kleding en -schoenen

Vans en het Van Gogh Museum maken samen Van Gogh-kleding en -schoenen

Altijd al schoenen of kleding willen hebben met de beroemde beelden van Van Gogh er op? Dat is vanaf nu een mogelijkheid! Het Van Gogh Museum in Amsterdam werkt nu namelijk samen met Vans om exact zo’n kleding- en schoenenlijn te verkopen. De sneakers en kleding kun je vanaf nu kopen via de webshop van het museum.

Het museum koos samen met de schoenenfabrikant een aantal meesterwerken van de Nederlandse schilder. Denk bijvoorbeeld aan de Zonnebloemen, de Schedel en het zelfportret van de schilder. Die kun je nu dus terugvinden op de kleding en de schoenen.

Kunstzinnig en leerzaam

“We zijn erg blij met de samenwerking met Vans, omdat het project nauw aansluit bij onze missie om het leven en werk van Vincent van Gogh toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Om hen te verrijken en te inspireren”, aldus zakelijk directeur Adriaan Dönszelmann tegenover het AD.

Leuk is dat er in ieder item ook een speciaal label zit dat je meer vertelt over de achtergrond van het kunstwerk waar het item op geïnspireerd is. Zo draag je niet alleen kunstzinnige kleding, maar leer je er ook nog wat van.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.