Spoiler Alert: De winnaars van de Oscars 2016 - Vance

Nu aan het lezen

Spoiler Alert: De winnaars van de Oscars 2016

Spoiler Alert: De winnaars van de Oscars 2016

Gisteravond was het de grote avond voor Hollywood. De Oscars werden uitgereikt en vooral voor Leonardo DiCaprio was het dan ook een spannende avond. Na zes nominaties in 22 jaar, was hij toch echt wel klaar om zo’n gouden beeldje in ontvangt te nemen.

Dit jaar was de film The Revenant, waarin DiCaprio speelt, voor twaalf Oscars genomineerd, dus de kans was groot dat hij er in ieder geval één ging winnen. En dat gebeurde ook. Hij won de Oscar voor Beste Acteur voor zijn rol in de film. De Oscar voor Beste Film ging naar Spotlight.

De presentator van de avond was Chris Rock. Hij haalde vel uit naar de blanke Oscarwereld. In een van zijn openingszinnen zei hij: “Als je genomineerd moest worden als gastheer, dan was ik er niet geweest.” Rock staat bekend om zijn racistische grappen. Hij noemde de Oscaruitreiking de ‘The White People’s Choice Awards’.

The Revenant

In The Revenant speelt Leonarde DiCaprio een bonthandelaar. Na een aanval van een beer wordt hij in the middle of nowhere achtergelaten. Voor de film heeft hij veel zware dingen moeten doen. Zo moest hij rauwe bisonlever eten – terwijl hij vegetariër is -, door ijskoude rivieren zwemmen en door sneeuw kruipen. Al deze moeite werd dus met een Oscar beloond, maar niet alleen dat. Na 22 jaar verdiende DiCaprio het meer dan iedereen. Van de zaal kreeg hij dan ook een lange, staande ovatie.

De film won verder nog twee oscars, één voor Cinematografie en Beste Regie. Regisseur Alejandro González Iñárritu won vorig jaar ook een Oscar voor Beste Regie voor de film Birdman.

Spotlight

Deze film gaat over een aantal onderzoeksjournalisten van de krant The Boston Globe. Aan het begin van deze eeuw publiceerden zij artikelen over de manier waarop de katholieke kerk seksuele misstanden in de doofpot stopt. De artikelen maakten destijds veel los. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Sam Smith

Sam Smith won met het nummer James Bond-nummer Writing’s On The Wall een Oscar. In zijn speech zei hij dat hij de Oscar wil opdragen aan de LGBT-gemeenschap over de hele wereld. Verder zei: “Ik sta hier als trotse homoseksuele man en ik hoop dat we ooit samen als gelijken kunnen staan.”

Winnaars

Brie Larson won een Oscar voor Beste Actrice in de film Room. De film gaat over een moeder een zoon die vluchten, waarna de zoon een schokkende ontdekking doet. De Oscar voor Beste Niet-Engelstalige film ging naar de Hongaarse film Son of Saul. De film vertelt het verhaal een joodse gevangene in Auschwitz in 1944, die moet meewerken aan een holocaust. Inside Out won de Oscar voor Beste Animatiefilm.

Vanavond wordt de uitreiking op Film1 (20:30 uur) en op Net5 (22:30 uur) uitgezonden.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.