Verslaafd aan Instagram? De app komt zelf met oplossing - Vance

Nu aan het lezen

Verslaafd aan Instagram? De app komt zelf met oplossing

Verslaafd aan Instagram? De app komt zelf met oplossing

Even de tijd volledig vergeten en doelloos door Instagram scrollen: het overkomt ons allemaal wel eens. Maar in sommige gevallen gaat het wel erg ver. Je verdoet je tijd door likes te tellen en verdwaald op de app via de verken-pagina. Om te voorkomen dat je Instagram verslaving uit de hand gaat lopen, komt de app zelf met de oplossing.

Voortaan laat de app zien hoe lang je de app gebruikt en kun je zelf limieten instellen. Als je de nieuwe iOS update hebt geïnstalleerd, weet je waarschijnlijk dat je deze limieten al in kunt stellen voor bepaalde apps. Maar vanaf donderdag is dit dus voor iedereen met Instagram beschikbaar.

Minuten tellen

De nieuwe functies kun je vinden in het menu van de app. Hier vind je nu ‘je activiteit’, waarin je kunt zien hoeveel minuten je gemiddeld Instagram zit per dag. Deze verdeling in minuten is per dag in een staafdiagram te zien, wat het misschien nog extra confronterend kan maken.

Schrik je van de hoeveel tijd die je verdoet op deze app? Dan kun je hier een limiet voor instellen. Als je limiet eenmaal bereikt is, weet je dat je te veel op de app hebt zitten scrollen. Maar je kunt ook het limiet verhogen, om toch nog verder te gaan. De notificaties die binnenkomen nadat je het limiet hebt bereikt, kunnen gedempt worden. Dan heb je de rest van de dag in ieder geval een stukje meer rust.

Moederbedrijf Facebook laat weten dat er soortgelijke functies voor Facebook zullen komen. Wanneer dit precies zal gebeuren, is nog onbekend.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.