Zo kun je via Instagram een profielfilmpje op Facebook zetten

Nu aan het lezen

Zo kun je via Instagram direct een profielfilmpje op Facebook zetten

Zo kun je via Instagram direct een profielfilmpje op Facebook zetten

Beeld, met name filmpjes, wordt steeds belangrijker voor Facebook. Mijn tijdlijn bestaat voor een groot deel al uit filmpjes. Af en toe een statusupdate en soms wordt er nog iets gedeeld. Maar wat we vooral doen is vrienden en familie taggen in foto’s of filmpjes. Het is al een tijdje mogelijk om ook een profielvideo in plaats van een profielfoto te maken. Facebook wil dit uitbreiden door ook via andere apps een profielvideo toe te voegen.

Na de filmpjes getest te hebben, heeft Facebook gelopen jaar de profielfilmpjes uitgerold bij het grote publiek. Dit jaar zal Facebook dit langzaam uitbreiden naar alle gebruikers. In apps als Vine en Instagram komt binnenkort een button waarmee je het filmpje direct kunt instellen als profielfilmpje. Ook in andere apps die een selfie-functie hebben, kan deze mogelijkheid door de makers worden toegevoegd. Het filmpje mag zeven seconden duren, meldt The Verge.

4 miljard

Facebook heeft tien jaar geleden besloten dat de newsfeed belangrijker moest worden dan de profielpagina. Vandaar dat het nieuwsoverzicht vaak een make-over kreeg. Nu is het tijd geworden dat dit ook met onze profielpagina’s gaat gebeuren. Per dag worden er ongeveer 4 miljard profielpagina’s bekeken. Daarom hebben ze besloten dat ze de profielen meer willen laten zien wat je vrienden willen zien, dan wat jij wil zien.

Video’s worden niet verplicht, dus je kunt altijd nog kiezen voor een foto. Ook bij de profielfoto komt er overigens een update. Zo kun je een tijd toevoegen tot wanneer het als profielfoto wil instellen en kun je filters toevoegen. Er komt een bio waar je, net als op Instagram, een paar woorden neer kunt zetten die jou samenvatten. De opbouw van je profiel wordt ook anders, aangezien je nu zelf kunt kiezen welke foto’s je als eerst wil laten zien.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.