Video van Organic Energy laat de echte authentieke kolenenergie zien

Nu aan het lezen

Video van Organic Energy laat de echte authentieke kolenenergie zien

Video van Organic Energy laat de echte authentieke kolenenergie zien

Klinkt nogal tegenstrijdig he? Organic Energy uit steenkolen. Toch laat de hipster-achtige video van Vandebron ons dit geloven. Waar we mannen met baarden en tattoo’s vooral zien in reclames voor bier- of koffiemerken, wordt dit nu ook gebruik in een video over energie. En wel energie uit steenkool.

Energieleverancier Vandebron wil met deze video duidelijk maken dat we ons niet moeten laten misleiden door een mooie video. Want steenkool is natuurlijk hartstikke vervuilend. En ook al werd er in 2017 gejuicht omdat er 1 procent minder CO2-uitstoot was, kan die uitstoot natuurlijk nog veel minder. Daar voert Vandebron campagne tegen.

Duidelijke taal

Om zo veel mogelijk mensen te bereiken, gebruiken ze duidelijke taal. Want volgens hen is de energiemarkt onnodig misleidend, intransparant, ingewikkeld en oneerlijk. En daar mag wel eens verandering in komen. Dat doet de energieleveraar met een prachtig filmpje. Gemaakt voor het fictieve bedrijf Organic Energy:

Kolenchecker

Vandebron wil met deze video zoveel mogelijk mensen duidelijk maken dat er veel misleiding is binnen de energiemarkt. Daarom hebben zij een kolenchecker ontwikkeld. Hiermee kun je direct zien of jouw energieleverancier de kolenindustrie steunt – en jij dus, onbedoeld, ook.

Ze zochten uit welke energiebedrijven een kolencentrale beheren, of een dochteronderneming van een bedrijf met een eigen kolencentrale. Op dit moment zijn er in Nederland nog 5 kolencentrales actief. Samen stoten die centrales jaarlijks 23,8 miljoen CO2 uit. Even ter vergelijking: dat is net zoveel als 10 miljoen auto’s.

Door de mensen thuis duidelijkheid te bieden in de kolencentrales en in de energieleveranciers die hier gebruik van maken, kan het zijn dat we volgend jaar nóg minder CO2 zullen uitstoten. Je kunt hier checken of jij onbedoeld de kolenindustrie steunt of niet.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.