Videospel 'Assassin's Creed Syndicate' heeft nu ook transgender personage - Vance

Nu aan het lezen

Videospel ‘Assassin’s Creed Syndicate’ heeft nu ook transgender personage

Videospel ‘Assassin’s Creed Syndicate’ heeft nu ook transgender personage

De serie ‘Assassin’s Creed Syndicate‘ begon in 2007 maar kende tot nu toe nog geen transgender personage in de gevarieerde keuze van spelers. Het personage heet Ned Wynert en is een mannelijke transgender.

“Inclusiviteit is erg belangrijk voor ons als team,” zegt Marc-Alexis Coté – de creative director van Assassin’s Creed Syndicate – in een interview met Eurogamer. “We hebben een grote stap genomen richting diversiteit en hoe we verschillende onderwerpen benaderen in het spel.”

Assassin’s Creed Unity – de versie van vorig jaar – kreeg erg veel kritiek door het tekort aan vrouwelijke personages om mee te spelen. De Syndicate versie heeft daarom twee speelbare hoofdpersonages: de broer en zus Jacob en Evie Frye.

Daarnaast is de openingsverklaring aangepast. Als het spel begint zal nu de zin “Geinspireerd door historische gebeurtenissen en personen, is dit fictiewerk ontworpen, gemaakt en geproduceerd door een multicultureel team met uitlopende overtuigingen, seksuele voorkeuren en geslachtsidentiteiten” in beeld verschijnen. Voorheen had het team het nog alleen over “uitlopende godsdiensten en overtuigingen”.

Assassin’s-Creed-Syndicate

Syndicate is niet het eerste high-profile spel die een transgender personage aanbiedt. In het spel ‘Dragon Age: Inquisition‘ uit 2014 is het personage Cremisius Aclassi het eerste transgender personage van BioWare.

Het videospel Assassin’s Creed Syndicate komt uit op 23 oktober 2015 voor Xbox One en Playstation 4. De computerversie zal vanaf 19 november te koop zijn.

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.