Viral 'trashtag challenge' maakt de wereld een beetje schoner - Vance

Nu aan het lezen

Viral ‘trashtag challenge’ maakt de wereld een beetje schoner

Viral ‘trashtag challenge’ maakt de wereld een beetje schoner

Een challenge om de wereld een beetje schoner te maken, klinkt als een geniale oplossing, toch? De ‘trashtag challenge’ bestaat eigenlijk al sinds 2015, maar ging afgelopen weekend viral. Dat zorgt ervoor dat een hoop mensen, met name jongeren, over de hele wereld hun mouwen opstropen om afval op te ruimen.

In 2015 begon het Amerikaanse bedrijf UCO met het #TrashTag Project. Hiermee spoorden zij mensen aan om afval op stranden en andere natuurgebieden te verzamelen en op te ruimen.

Viral op social media

De challenge werd toen al goed opgepakt en er werden ‘before and after’ foto’s gedeeld. Zo lieten de opruimers zien hoeveel vuilnis ze hadden opgeruimd. Maar ook hoeveel mooier dat stukje natuur er ineens uitzag. De foto’s werden ruimschoots gedeeld op Instagram, Twitter en Reddit.

Het Instagram account thesciencefacts deelde een voor- en na foto van iemand en schreef hierbij dat er een nieuwe challenge is ‘for all you bored teens’.

https://www.instagram.com/p/Bu1WSDnnAnj/

Blijkbaar werkte deze aanpak, want mensen van over de hele wereld begonnen nog meer foto’s te delen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.