Toe aan wat cultuur? Doe een virtuele tour door déze musea wereldwijd

Nu aan het lezen

Toe aan wat cultuur? Doe een virtuele tour door déze musea wereldwijd

Toe aan wat cultuur? Doe een virtuele tour door déze musea wereldwijd

Mocht de verveling inmiddels flink zijn toegeslagen, dan hebben we misschien wel dé oplossing voor je. Want een hoop beroemde musea hebben hun deuren voor jou geopend voor een virtuele tour. Dat betekent dat je niet meer in de Thalys hoeft te stappen om het Louvre met eigen ogen te bekijken, want dat is iets wat voorlopig toch niet kan gebeuren.

Virtueel vermaak

Thuis blijven kan voor een hoop mensen nogal lastig zijn. Ze voelen zich opgesloten, hebben Netflix, Disney+ en Videoland inmiddels al uitgespeeld en weten niet meer waar zij inspiratie vandaan kunnen halen. Wel, gelukkig leven we in een digitale wereld. Want buiten het feit dat je de komende weken naar een virtuele comedyshow kunt kijken, kun je nu ook virtueel naar kunst kijken.

Om ervoor te zorgen dat ook kunst nog steeds toegankelijk blijft, openen de grootste musea ter wereld alsnog hun deuren. Zo kun jij een Picasso bewonderen, gewoon vanaf je bank. En dat is allemaal dankzij het Google Arts & Culture platform.

Geen idee waar je moet beginnen? Dat begrijpen we. Hier een aantal mooie opties om mee te beginnen:

Rijksmuseum, Amsterdam

Begin dichtbij huis, in het Rijksmuseum in Amsterdam. Waar meer dan 8.000 kunstwerken het verhaal van 800 jaar Nederlandse geschiedenis vertellen. Tevens heeft het Rijksmuseum een gloednieuwe online expositie geopend, die je vanaf je luie stoel kunt bijwonen.

Museo Frida Kahlo, Mexico-Stad

Ook het Frida Kahlo museum heeft haar digitale deuren geopend, dankzij het Google Arts & Culture platform. Je ziet hier ontzettend veel schilderijen, foto’s en objecten die in het teken van dit icoon staan. Je vindt hier meer dan 800 onderdelen, dus je bent waarschijnlijk wel even zoet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#UnDíaSinNosotras

Een bericht gedeeld door Museo Frida Kahlo (@museofridakahlo) op

Musée du Louvre, Parijs

Het Louvre is misschien wel hét museum dat je graag met eigen ogen wilt bekijken tijdens een bezoekje aan Parijs. En dan niet alleen om de Mona Lisa te zien. Het is een van de grootste en meestbezochte musea ter wereld. En jij kunt het nu gewoon online bekijken via het platform van Google, maar ook via hun eigen virtuele tours.

Guggenheim Museum, New York

Alleen al voor het bijzondere architectonische gebouw wil je dit museum zien. Niet gek dat dit gebouw op de internationale Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maar dat niet alleen, want je vindt hier tentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst, ook via de virtuele tour.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.