VPRO-serie 'Dit zijn wij' laat zien wie de échte Nederlander is - Vance

Nu aan het lezen

VPRO-serie ‘Dit zijn wij’ laat zien wie de échte Nederlander is

VPRO-serie ‘Dit zijn wij’ laat zien wie de échte Nederlander is

Nederlanders komen in alle soorten en maten. Hetero, homo, zwart, wit, pauper of kakker. We zijn allemaal zo verschillend van elkaar maar toch hebben wij dat ene ding gemeen: onze nationaliteit.

Documentairemaker Michiel van Erp laat in de VPRO-documentaire-serie ‘Dit zijn wij’ alle geuren en kleuren zien van de Nederlandse samenleving. De serie bestaat uit acht delen en in elke aflevering staat er één gebeurtenis of onderwerp centraal. Zo werden eerder thema’s als de dood en het huwelijk behandeld.

Concurrentie

De serie leek even te zijn verdwenen maar is na een korte lente-stop begin deze maand weer van start gegaan. Eerder werd de serie uitgezonden op NPO1 op een donderdagavond. Hierdoor moest de serie concurreren met RTL Late Night en Nieuwsuur en dat zag je terug in de kijkcijfers. Van Erp liet in maart aan de Volkskrant weten dat hij snel terug hoopte te komen met het programma.

‘Dit zijn wij’ is nu verplaatst naar de vrijdagavond en er resteren nog drie afleveringen. De laatste aflevering van de acht-delige reeks zal op 14 juli a.s. worden uitgezonden.

Auto’s kijken

Op vrijdag 30 juni a.s. krijgen wij de Nederlandse autoliefhebber te zien in de aflevering ‘De Nederlander en zijn auto.’ We zien hoe roestige oldtimers worden gekeurd voor een concours en hoe het er precies aan toe gaat bij een autorijschool. Tijd om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij die race monsters, volgende week vrijdag om 21:05 uur op NPO2.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.