Vrouwelijke millennials verkiezen smartphone boven seks

Nu aan het lezen

Vrouwelijke millennials verkiezen smartphone boven seks

Vrouwelijke millennials verkiezen smartphone boven seks

Een smartphone verslaving wordt tegenwoordig steeds serieuzer genomen. De meesten weten dat hun gedrag soms nogal extreem is. Als je geen normaal slaapritme meer hebt omdat je tot diep in de nacht nog op je telefoon bezig bent, elke nacht weer, dan is het verstandig om hier eens verandering in te brengen.

Zorgverzekeraar Anderzorg deed onderzoek naar het het telefoongebruik van millennials om hier meer inzicht in te krijgen. Hier deden 2659 mensen aan mee die geboren zijn tussen 1980 en 200.

Uit het onderzoek kwamen een aantal bijzondere resultaten. Zo geeft maar liefst 81 procent van de ondervraagden aan te vaak met zijn of haar smartphone in de hand te zitten. 49 procent wil hier iets aan veranderen.

Liever smartphone dan seks

Op de vraag om te kiezen tussen een maand geen seks of een maand geen smartphone, verkoos 55 procent van de vrouwelijke millenials toch voor echt hun smartphone boven seks. Bij de mannen is dit juist andersom: 65 procent gaf aan liever een maandje af te kicken van hun telefoon, dan een maand geen seks te hebben.

Stress

Daarnaast kwam uit het onderzoek naar voren dat veel jongeren stress ervaren door hun smartphone, en er daarom dus minder gebruik van willen maken. 35 procent gaf aan continu te willen checken of ze al nieuwe likes of reacties hebben binnengekregen.

Maar dat is niet het enige waar de ondervraagden stress van krijgen. 26  procent gaf namelijk aan in de stress te schieten wanneer ze zien dat hun batterij bijna leeg is. Toch werkt het afkicken van de smartphone niet bij iedereen zo goed. 13 procent van de ondervraagden probeerde cold turkey af te kicken, maar lieten weten dat dit maar heel even werkte. Daarna waren ze weer terug bij af en waren ze weer even vaak met hun telefoon bezig als daarvoor.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.