Vrouwelijke wetenschappers krijgen helft minder financiering dan mannen - Vance

Nu aan het lezen

Vrouwelijke wetenschappers krijgen helft minder financiering dan mannen

Vrouwelijke wetenschappers krijgen helft minder financiering dan mannen

Jonge vrouwen en meisjes worden nu meer dan ooit aangespoord om een carrière te beginnen in de velden van wetenschap, technologie, bouwkunde of wiskunde. Volgens de U.S. Department of Commerce nemen vrouwen minder dan 25 procent van de banen in deze sectoren in.

Mannelijke wetenschappers

Hoewel het interesseren van vrouwen in carrières in deze vier sectoren relatief makkelijk is, zit het probleem juist na het invullen van een wetenschappelijke, technologische, bouwkundige of wiskundige baan. Uit een recent onderzoek in de Journal of American Medial Association blijkt dat mannelijke wetenschappers een substantieel hoge financiering ontvangen in het begin van hun carrière – ze ontvangen gemiddeld ruim $889,000 in steun voor hun eerste project van de onderzoeksinstitutie waar ze mee samenwerken.

Vrouwelijke wetenschappers

Vrouwen moeten dit geld echter bij elkaar sprokkelen via federale of persoonlijke bronnen. Dit brengt vrouwelijke wetenschappers een grote achterstand op hun mannelijke collega’s, die het geld gebruiken om hun lab uit te breiden of een succesvol project te financieren. “Dit soort dingen maakt je carrière ofwel moeilijk of makkelijk,” zegt Nancy Hopkins – een gepensioneerde MIT professor – aan de Globe. “Vrouwen moeten harder werken om deze achterstand in te halen.”

 

 

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.