Vrouwen zijn beter in programmeren dan mannen - Vance

Nu aan het lezen

Vrouwen zijn beter in programmeren dan mannen

Vrouwen zijn beter in programmeren dan mannen

Volgens een nieuw onderzoek zijn vrouwen beter in programmeren dan mannen. Uit dit onderzoek blijkt dat wanneer vrouwen suggesties maken voor het wijzigen van een code, dit beter werkt dan wanneer mannen dit doen.

De onderzoekers hebben zeker 1,4 miljoen gebruikers van open source programma Github geanalyseerd. Github is een grote developer community met 12 miljoen gebruikers. Op 1 april 2015, hebben zij naar de vier miljoen gebruikers gekeken die op die dag actief waren. Het is op Github niet verplicht om je geslacht aan te geven. De onderzoekers konden van 1,4 miljoen gebruikers erachter komen of zij man of vrouw waren.

Op deze manier kwamen ze erachter, dat 78,6 procent van de verzoeken voor een codewijziging die door vrouwen gedaan was, geaccepteerd werd. In vergelijking met 74,6 procent bij de mannen. De onderzoekers probeerden een relatie te vinden in deze percentages. Welke vrouwen er op welke vragen antwoorden, welke taal ze gebruikten, maar ze konden geen overeenkomsten vinden.

“Wanneer vrouwen niet hun identiteit op hun profiel laten zien, wordt hun suggestie voor 71,8 procent geaccepteerd. Wanneer vrouwen hun geslacht aangeven op hun profiel, wordt hun suggestie voor 62,5 procent geaccepteerd. Voor mannen geldt hetzelfde, alleen liggen de aantallen minder ver uit elkaar,” verklaren de onderzoekers. De resultaten van het onderzoek moeten nog wel dubbel gecheckt worden.

Techbedrijven zijn tegenwoordig hard bezig om het verschil tussen mannen, vrouwen en etniciteit kleiner te maken. Op dit moment is nog maar 16 procent van de ontwikkelaars bij Facebook vrouw, bij Google is dit 18 procent. Wetenschapper Sue Black vertelde tegen de BBC dat ze het positief in ziet en verwacht dat er steeds meer vrouwen in de technologie zullen gaan werken. “Wetende dat vrouwen beter zijn in programmeren, zet kracht bij de zaak dat het voor iedereen beter is als er meer vrouwen in de technologie zouden zitten.”

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.