Waarom er vanaf 2019 geen nieuwe Disney films verschijnen op Netflix - Vance

Nu aan het lezen

Waarom er vanaf 2019 geen nieuwe Disney films verschijnen op Netflix

Waarom er vanaf 2019 geen nieuwe Disney films verschijnen op Netflix

Disney fans kunnen nu nog genieten van de nieuwste Disney films op Netflix, maar dat is niet meer van lange duur. Walt Disney biedt namelijk vanaf 2019 geen nieuwe films en series meer aan op de streamingdienst. In plaats daarvan begint het entertainment-bedrijf voor zichzelf.

Een kleine meevaller: de films van Disney, Star Wars en Marvel die nu op Netflix staan, blijven daar gewoon te zien. CEO van Disney, Bob Iger, maakte gisteren bekend dat ze hun deal met Netflix begin van 2019 beëindigen. Gelukkig, we hebben nog even. De contracten die Netflix en Disney samen tekenden voor de bestaande producties blijven gewoon geldig. Dat betekent dat films van dit en volgend jaar nog wel op de dienst te zien zullen zijn, zoals Star Wars: The Last Jedi van dit jaar en Black Panther die volgend jaar uitkomt.

Familie en sport

Er verandert wel wat op Disney gebied: het bedrijf begint namelijk met zijn eigen streamingdiensten. Ja dat hoor je goed, Disney gooit het meteen over een andere boeg met niet één maar twee eigen diensten die Pixar films en Disney content zullen aanbieden. Een van de diensten zal zich richten op familiefilms. De andere dienst zal meer gefocust zijn op sport in een samenwerking met sportzender ESPN.

‘Waarom begon Disney niet eerder met zijn eigen streaming dienst?’, vraag je je misschien af. Het bedrijf beschikte simpelweg nog niet over de benodigde technologie hiervoor. Daar is echter verandering in gekomen met Disney’s nieuwste investering van 1.58 miljard dollar in een bedrijf genaamd BAMtech. Dit bedrijf specialiseert zich met name in online streaming. Met deze nieuwe investering is Disney voor het grootste deel eigenaar van het streaming-bedrijf.

Nieuwe releases

De nieuwe dienst van Disney komt in Amerika in de vorm van een exclusieve, video-on-demand app waar mensen zich op kunnen abonneren. Films die hierop worden gelanceerd, zijn onder andere het vervolg op Frozen, Toy Story 4 en de live-action versie van the Lion King. De app zal ook toegang bieden tot een bibliotheek gevuld met alle magische series en films van Disney. Uiteraard kunnen de kijkers vanaf 2019 vooral genieten van de allernieuwste Disney content.

Disney kan nog niet aangeven of ze ook Marvel en Lucasfilm producties zullen aanbieden op hun eigen diensten. Volgens nieuwssite Fast Company heeft het bedrijf het wel gehad over eventuele aparte apps voor Marvel en Star Wars content. Disney zegt hier echter voorzichtig mee te willen zijn.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.