Waarom val ik eigenlijk op blanke mensen?

Nu aan het lezen

Waarom val ik eigenlijk op blanke mensen?

Waarom val ik eigenlijk op blanke mensen?

We hebben het in Nederland heel vaak over waarom je als mens op jongens of meisjes valt. Maar wat bepaalt eigenlijk of je op iemand van dezelfde, of juist een andere huidskleur verliefd wordt? Daar zijn eigenlijk helemaal niet zoveel (bekende) onderzoeken over. Reden voor programmamaakster Iris van Lunenburg om op zoek te gaan naar meer informatie in een nieuw TV programma: Iris onderzoekt: Gemengde relaties.

Iris is zelf afkomstig uit Haïti, maar werd als baby geadopteerd door een blanke familie uit Emmen. Is dat de reden dat ze nu sneller verliefd wordt op witte mannen? En hoe zit het eigenlijk met andere Nederlanders? Waarom kiezen we voor een bepaalde kleur en zeggen we tegen elkaar dat we ‘daar een voorkeur voor hebben’? En is het mogelijk dat deze voorkeur ook gevolgen heeft voor de integratie en acceptatie van elkaar in onze maatschappij?

iris van lunenburg
Iris van Lunenburg Foto: Linda Stulic

In de documentaire gaat Iris op zoek naar antwoorden. Zo gaat ze in gesprek met mensen die zelf een gemengde relatie hebben en waar dit volgens hen door komt. Ook onderzoekt ze hoe het anno 2017 eigenlijk gesteld is met het aantal gemengde stellen in Nederland en waar haar eigen voorkeur vandaan komt, en of die voorkeur te beïnvloeden is.

Het programma wordt uitgezonden op dinsdagavond 15 augustus om 21.00 bij de NTR op NPO 3.

Foto: Shutterstock

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.