Wanneer is Google Home te koop in Nederland?

Nu aan het lezen

Wanneer komt Google Home naar Nederland?

Wanneer komt Google Home naar Nederland?

Gisterenmiddag schreven we er al over, en ’s avonds werden de geruchten bevestigd: Google komt met een eigen smart home device: Google Home. Het apparaat, dat er uitziet als een soort Sonos speaker, is een spraakbesturingssysteem waarmee je van alles in je huis kunt aansturen.

En na het zien van de introductievideo ben ik gelijk om: Ik wil een Google Home. Wat de video namelijk heel goed duidelijk maakt is hoe makkelijk en efficiënt technologie ineens wordt als je deze via spraak kunt besturen. “OK Google, turn on the music. No not that music, how about some Dance music! Can you turn on the lights please? Change my diner reservation? Send a message to my mom?”

Volgens de promovideo doet Google Home het allemaal, en nog veel meer. Net als bij de voormalige Google Glass activeer je elke handeling door je zin te beginnen met ‘OK Google’. Daarna zijn de mogelijkheden legio. Of het nu gaat om de besturing van je Nest thermostaat of andere slimme apparatuur in en om je huis, het versturen van berichten of het opvragen en wijzigen van bepaalde informatie.

Google Home gaat in elk geval de uitdaging aan met Amazon Echo, een soortgelijk apparaat dat in de VS al langer op de markt is. Wat Google Home gaat kosten en wanneer deze in (het) Nederland(s) beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Google-Home1

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.