Gerucht: The Matrix komt weer terug op het witte doek

Nu aan het lezen

Gerucht: The Matrix komt weer terug op het witte doek

Gerucht: The Matrix komt weer terug op het witte doek

Even wat ander nieuws tussen de verkiezingen door: de makers van de sci-fi film The Matrix zijn aan het bekijken of er nog meer uit de trilogie te halen valt. Het filmsucces van eind jaren 90 triggerde Warner Bros om het verhaal opnieuw op het witte doek uit te brengen.

Een bron van The Hollywood Reporter zegt dat er op dit moment gepraat wordt over een aangepaste versie van The Matrix. Het is overigens nog allemaal in de verkenningsfase en het blijft onduidelijk of de originele cast erbij betrokken wordt. Er wordt wel gespeculeerd over de acteur Michael B. Jordan.

Schrijvers

Warner Bros is op dit moment bezig met het creëren van een ‘ruimte’ voor de schrijvers om ideeën op te doen voor de relaunch. Maar wie die schrijvers precies zijn, wie het gaat regisseren en wie er überhaupt bij betrokken worden, is niet duidelijk. Lekker vaag allemaal.

Maar waarom zou je zo’n sterk verhaal weer opnieuw willen uitbrengen anno 2017? Misschien omdat de trilogie meer dan 1,8 miljard dollar opleverde. Een goede reden natuurlijk, maar wie zegt dat het dit keer weer een groot succes wordt?

Als het aan acteur Keanu Reeves ligt, wil hij weer deelnemen aan een nieuwe The Matrix-film, maar alleen als de originele schrijvers, de Wachowski’s, de film regisseren en schrijven. Dus wie weet, zien we zijn bullet dodge wel weer terug.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.