We kunnen bijna weer watertanden bij een nieuw seizoen Chef's Table

Nu aan het lezen

We kunnen bijna weer watertanden bij een nieuw seizoen Chef’s Table

We kunnen bijna weer watertanden bij een nieuw seizoen Chef’s Table

Ik bezit geen tv, zeg ik vaak trots, niet vermeldend dat ik een typische bingewatcher ben van online series en films op Netflix. Dat heeft te maken met het aanbod: van fout (‘Jane The Virgin’) tot bizar spannend. Ik heb het over jou, Frank Underwood.

De aantrekkelijkheid van Netflix is in ieder geval niet gebaseerd op de moderniteit van de website. Met de look van een videotheek en filmbeschrijvingen die zo ongeveer niks zeggen, zou je zomaar wat parels links laten liggen. Een van mijn Tweeps verwoordt het gevat: op basis van de filmbeschrijvingen op Netflix zou je zelfs je lievelingsfilms niet bekijken.

Internationale topchefs

Een serie die in feite geen introductie behoeft, is Chef’s Table: de fooddocu waarin zes geweldige internationale chefs een kijkje geven in hun keuken. In februari kijken we alweer naar seizoen 3 op Netflix en de verwachtingen zijn best hoog. Ik bedoel: hoe fijn zijn close-ups van chefs waarbij de inspanning en verlangen naar een bord kunstig eten van het beeld afspatten?

Ook in seizoen 3 zien we waar de chef zijn of haar ingrediënten, inspiratie en drive vandaan haalt en hoe er in restaurants wordt samen gewerkt, elke aflevering één. Extra tof: nadat we in seizoen 1 en 2 konden smullen van de meest hoogwaardige cuisines in de wereld bekroond met meerdere Michelinsterren, zijn het nu ook de onontdekte meesters en plekken waar we van kunnen smullen.

Zo kijken we in seizoen 3 mee met een chef die in een boeddhistische tempel op het platteland van Zuid-Korea leeft en werkt. Elk continent van de wereld is vertegenwoordigd. We kijken binnen bij o.a. Jeong Kwan (Zuid-Korea), Baekyasa Temple (Zuid-Afrika) en Virgilio Martinez, Central (Lima, Peru).

Dreams of sushi

Chef’s Table wordt gemaakt door filmmaker David Gelb, die wereldberoemd werd met zijn documentaire Jiro dreams of Sushi. Hoewel de afleveringen van Chef’s Table maar een klein uurtje duren, wilde hij met de serie diezelfde documentairestijl hanteren. Zo is er geen presentator voor het programma.

De reden: de chefs in de serie zijn zo bijzonder, dat ze hun eigen verhaal vertellen. Wanneer er toch gaten in de dialoog dreigen te vallen, vullen mensen in de omgeving van chef het verhaal soms aan in interviewfragmenten.

Emotioneel eten

Volgens Netflix belooft het seizoen ‘romantisch’ en emotioneel te worden. Wij hebben ons bordje alvast op schoot.

Chef’s Table Seizoen 3 gaat 17 februari wereldwijd in release op Netflix.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.