We gaan vaker en langer op vakantie, blijkt uit onderzoek - Vance

Nu aan het lezen

We gaan vaker en langer op vakantie, blijkt uit onderzoek

We gaan vaker en langer op vakantie, blijkt uit onderzoek

Wie houdt er nou niet van op vakantie gaan? Wij Nederlanders in ieder geval wel, blijkt uit onderzoek. In de afgelopen jaren pakken we steeds vaker de koffer voor een heerlijke (zon)vakantie. Tegenwoordig geven we meer geld uit aan een vakantie en dat we ook langer wegblijven, blijkt uit onderzoek van toerisme onderzoeksbureau NBTC-NIPO.

De enquête werd door ruim 8.000 mensen ingevuld. Daaruit werd duidelijk dat 83 procent van de Nederlanders het afgelopen jaar op vakantie zijn gegaan. Maar ook dat we gemiddeld drie keer per jaar de boel inpakken om er een tijdje tussenuit te gaan. Gemiddeld duurden deze vakanties 8 nachten, wat net iets langer is dan voorgaande jaren.

Bestemmingen

Benieuwd wat de bestemmingen waren van al deze vakanties? Het blijkt dat vooral vakanties naar de Middellandse Zee populair waren het afgelopen jaar. Hier gingen we 4 procent vaker heen dan in 2017.

Dit komt onder andere door Turkije als vakantiebestemming. Hoewel het de afgelopen jaren misschien niet heel populair was om hier heen te gaan op vakantie, onder andere door de mislukte staatsgreep in 2016 en verschillende terreuraanslagen. Toch is Turkije terug gekropen naar de top 10 van de buitenlandse bestemmingen.

Toch blijven Duitsland, Frankrijk en Spanje de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders. En hoewel er gespeculeerd werd dat een vakantie in eigen land toch ook weer steeds vaker gedaan werd, blijkt deze optie toch iets minder populair te zijn dan het jaar ervoor.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.