We gebruiken onze smartphone gemiddeld 34 dagen per jaar - Vance

Nu aan het lezen

We gebruiken onze smartphone gemiddeld 34 dagen per jaar

We gebruiken onze smartphone gemiddeld 34 dagen per jaar

De smartphone wordt voor de een als een puur verlengstuk van hun leven gezien, door de ander juist als last. De provider Simyo liet onderzoek doen naar ons smartphonegebruik door DirectResearch. Onder ruim duizend Nederlanders werd gekeken naar het gedrag op hun telefoon.

Uit het onderzoek bleek dat ruim 52 procent het als een verrijking van hun leven ziet, omdat het een hoop dingen makkelijker maakt. Dingen als sociaal contact en navigeren in het verkeer worden als een groot pluspunt gezien.

Uren spenderen op de smartphone

Per jaar besteden we maar liefst 34 volle dagen aan het gebruik van de smartphone, blijkt uit het onderzoek. Dagelijks wordt de telefoon gemiddeld 2 uur en een kwartier gebruikt. Bij vrouwen ligt dit getal nog net iets hoger: zij spenderen gemiddeld 21 minuten langer op hun smartphone dan mannen.

De gebruikers onder de 30 jaar trekken dit gemiddelde wel flink omhoog. Zij zijn gemiddeld 3,5 uur per dag op hun telefoon bezig.

Wachten

De tijd wordt vooral gedood dankzij onze telefoons wanneer we aan het wachten zijn. Dit is namelijk hét moment waarop we massaal onze smartphone erbij pakken. Ook voor het slapen gaan blijkt een veelvoorkomend moment te zijn om de telefoon er nog even bij te pakken. Maar liefst 61 procent kijkt dan nog even op zijn of haar telefoon.

Vervolgens is bij 63 procent de telefoon pakken het eerste wat zij doen in de ochtend. Op de wc worden alle apps nog even gecheckt door één derde van de respondenten.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.