De wereld is maar wat blij met deze foto van een Nike sportbeha

Nu aan het lezen

De wereld is maar wat blij met deze foto van een Nike sportbeha

De wereld is maar wat blij met deze foto van een Nike sportbeha

Een (heel welkome) post van Nike over de perfecte sportbeha gaat viral. En niet omdat de tips wereldschokkend zijn. Het showt eens een keer géén perfect afgetraind lijf.

De post, met de titel ‘Welcome to Sports Bra 101’, laat een foto van een curvy model zien terwijl ze haar armen strekt en niets anders dan een sportbeha showt.

De reacties op de post zijn lyrisch. Nike wordt gelauwerd omdat het eindelijk eens een plus-size model inzet in plaats van de gebruikelijke hyper slanke en strakke modellen.

“Bedankt Nike voor het oprecht laten zien dat vrouwen met een actieve lifestyle in alle vormen en maten komen”, schreef een persoon over de post, die meer dan 70.000 likes geneerde en zo’n 1300 comments in één week.

Andere reacties over het lichaamspositieve bericht gingen vaak over de herkenning in het model. “Dat lijkt eigenlijk op mij”, schreef een persoon.

XXXL

Andere uitten hun hoop dat de post zou betekenen dat Nike binnen zijn behamaten zou uitbreiden naar grotere maten – op dit moment loopt het tot XL.

Het bedrijf reageerde op de comments door volgers aan te moedigen feedback te blijven sturen en dat het aandacht besteedt aan suggesties. “We horen jullie en we gaan jullie ideeën doorgeven aan ons team.”

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.