Werknemers Google willen meer gelijkheid in emoji's

Nu aan het lezen

Werknemers Google willen meer gelijkheid in emoji’s

Werknemers Google willen meer gelijkheid in emoji’s

Kijk een keer in je emoji-lijst en je ziet dat de meeste beroepsgerelateerde emoji’s mannelijk zijn. Waar blijven die vrouwen? Daar hoeven we niet lang meer op te wachten. Werknemers van Google willen dertien nieuwe, vrouwelijke emoji’s toevoegen. Deze vrouwen voeren allemaal een beroep uit.

Een kleine groep werknemers bij Google heeft een verzoek ingediend bij Unicode, het bedrijf dat het emoji-alfabet beheert. “De nieuwe set emoji’s representeren een breed scala aan beroepen voor vrouwen en mannen, met het doel om de diversiteit in de carrière van vrouwen te laten zien en meisjes over de hele wereld te stimuleren”, zeggen de werknemers in het verzoek.

Werknemers van Google willen 13 nieuwe emoji's introduceren
Een aantal van de nieuwe emoji’s

Bij de nieuwe emoji’s zitten verplegers, wetenschappers, zakenmensen en rocksterren. Deze zijn gekozen uit de beroepen die de maatschappij het beste representeren. Het doel van de nieuwe emoji’s was om vrouwen beter te vertegenwoordigen, maar bij elke nieuwe emoji kwam ook met een mannelijke versie.

Ook Durex heeft een verzoek bij Unicode ingediend, maar dan voor een condoom-emoji. In een open brief met bijbehorend filmpje wil het condoommerk dat mensen door middel van de emoji openlijk kunnen praten over veilige sex, meldt CNET.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.