WhatsApp laat je voortaan zelf bepalen wie je aan groepen mag toevoegen

Nu aan het lezen

WhatsApp laat je voortaan zelf bepalen wie je aan groepen mag toevoegen

WhatsApp laat je voortaan zelf bepalen wie je aan groepen mag toevoegen

We hebben tegenwoordig overal een WhatsApp-groep voor. Voor die groep vrienden van de middelbare school, voor je collega’s van werk en voor je familie, om er maar een paar te noemen. De kans bestaat dan ook dat je een beetje gek wordt van al die groepen. Maar voortaan kun je voorkomen dat je zomaar wéér in een groep terecht komt.

WhatsApp introduceert namelijk een geheel nieuwe functie waarmee je zelf bepaalt wie jou toe mogen voegen aan een groep. Die functie vindt je onder Account > Privacy > Groepen.

Het idee is vervolgens simpel: je hebt drie opties voor mensen die je toe mogen voegen. Die opties zijn ‘Iedereen’, ‘Mijn contanten’ en ‘Mijn contacten behalve’. Met die laatste optie kun je specifieke mensen uitsluiten. Bijvoorbeeld die ene vriendin die voor iedere afspraak een nieuwe groeps-app aanmaakt.

Persoonlijke uitnodiging

Kan een beheerder van een groep jou niet zomaar toevoegen aan een groep, omdat je dit in je instellingen zo hebt aangegeven? Dan kan diegene jou wel een persoonlijke uitnodiging sturen via een individuele chat. Op die manier kun je zelf bepalen of je onderdeel wil uitmaken van de groep. Daar mag je maximaal drie dagen over nadenken, daarna verloopt de uitnodiging.

Die persoonlijke uitnodiging zorgt ervoor dat je nog steeds in een groep terecht kan komen als dit belangrijk is, ook al geef je in je instellingen aan dat je er niet zomaar aan toegevoegd mag worden. Zo krijg je dus meer controle over je groeps-chats.

De nieuwe functies worden de komende dagen wereldwijd beschikbaar. Als je de nieuwste versie van WhatsApp gebruikt (updaten dus!) kun je de functies gaan gebruiken.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.