WhatsApp test met berichten die automatisch verdwijnen - Vance

Nu aan het lezen

WhatsApp test met berichten die automatisch verdwijnen

WhatsApp test met berichten die automatisch verdwijnen

De chatdienst WhatsApp is bezig met het testen van berichten die na een tijdje automatisch weer verdwijnen uit een chatgesprek. Het is voor WhatsApp misschien iets nieuws, maar bij andere chatdiensten bestaat deze functie al veel langere tijd. De functie wordt op dit moment getest in een testversie van WhatsApp voor Android.

Automatisch verdwijnen

De gebruikers kunnen zelf per chat instellen hoelang een berichtje zichtbaar blijft. Dit kan gaan om tekstberichten, foto’s en video’s. Op dit moment kan de gebruiker kiezen voor een termijn van 5 minuten of één uur. Er zit nog geen tussenoptie bij.

De functie is beschikbaar voor zowel persoonlijke, als groepsgesprekken. Op dit moment laat WhatsApp een melding zien wanneer iemand een bericht verwijderd, maar dat is met deze functie niet het geval. De verwijderde berichten laten geen sporen achter, zowel bij de verzender als de ontvanger.

Het is nog niet duidelijk wanneer de functie voor iedereen beschikbaar wordt en of dit überhaupt komt. In het verleden kon het zelfs wel maanden duren voordat zo’n functie uit een bètaversie van de app werd toegevoegd aan de normale versie.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.