WhatsAppen zonder telefoon: binnenkort is het mogelijk - Vance

Nu aan het lezen

WhatsAppen zonder telefoon: binnenkort is het mogelijk

WhatsAppen zonder telefoon: binnenkort is het mogelijk

WhatsAppen werd nog een stukje makkelijker gemaakt toen bleek dat je dit ook vanaf je desktop kon doen. Toch blijkt hier nog één nadeel aan te zitten: als je telefoon niet bij je in de buurt ligt, is het niet mogelijk om de desktop WhatsApp te gebruiken. Hier gaat binnenkort verandering in komen.

WhatsAppen op verschillende apparaten

Volgens WABetaInfo is het straks mogelijk om WhatsApp op verschillende apparaten te gebruiken met hetzelfde account. Het was al langer een gerucht dat deze functie er zou komen, maar inmiddels is het bevestigd door de website. Deze nieuwe functie zorgt ervoor dat je zowel op je laptop, tablet als op je telefoon gebruik kan maken van de chatdienst.

Op dit moment is het wel mogelijk om WhatsApp web te gebruiken, waarmee je dus ook kunt chatten via je desktop. Dat is een ideale oplossing, maar toch zitten er wel wat nadelen aan vast. Het grootste nadeel is dat je telefoon altijd in de buurt moet blijven wanneer je WhatsApp web wilt gebruiken.

Wanneer je telefoon uit staat, is al niet mogelijk om de chatdienst te gebruiken. Stel je telefoon is leeg of je bent deze vergeten mee te nemen naar je werk, is het niet mogelijk om via WhatsApp toch contact te kunnen houden. Terwijl dit bij bijvoorbeeld Facebook Messenger wel het geval is.

Facebook en Instagram

Er gaan geruchten dat deze verandering de eerste stap is in het samenvoegen van de verschillende chatdiensten waar Facebook van in bezit is. Op die manier worden WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram Direct op een vrij nieuwe manier ingezet. Dat zou het bijvoorbeeld mogelijk maken om iemand via WhatsApp een berichtje te sturen op Facebook Messenger, als diegene geen WhatsApp heeft.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.