Wiet, euthanasie en de vrouwelijke Obama: Over deze 3 dingen heeft Amerika ook gestemd - Vance

Nu aan het lezen

Wiet, euthanasie en de vrouwelijke Obama: Over deze 3 dingen heeft Amerika ook gestemd

Wiet, euthanasie en de vrouwelijke Obama: Over deze 3 dingen heeft Amerika ook gestemd

Uiteraard domineert Donald Trump vandaag het nieuws met zijn (verrassende) overwinning. Er werd gisteren echter voor nog andere zaken gestemd in de Verenigde Staten. En daar zitten dingen bij waar je misschien een stuk vrolijker van wordt, dan van Trumps zege. Zo werd in California Marihuana gelegaliseerd, in Colorado euthanasie goedgekeurd en werd er voor het eerst in de geschiedenis een vrouw met Indiase afkomst verkozen in de senaat.

‘Legalize it’

Trump mag er dan wel tegen zijn, vannacht werd Marihuana voor recreationeel gebruik gelegaliseerd in de staat California. Wiet voor medisch gebruik is al toegelaten in de helft van de Amerikaanse staten. California wordt met deze legalisatie de vierde staat waar je een jointje kan opsteken voor de fun. Dit tot groot genoegen van zowat iedere rapper en reggae artiest.

Euthanasie

In Colorado werd gestemd voor een veel serieuzer onderwerp: euthanasie. Hiervoor was het strafbaar voor een dokter om een patiënt van zijn pijn te verlossen, maar vanaf nu niet meer. In Nederland en België was dit al langer mogelijk, maar Colorado is met deze keuze slechts de zesde staat in Amerika waar het legaal is.

De vrouwelijke Obama

Hillary Clinton wordt dan misschien niet de eerste vrouwelijke president, maar vannacht heeft een andere vrouw wel geschiedenis geschreven. Kamala Harris wordt namelijk de eerste vrouw met Indische afkomst in de senaat. Met een Jamaicaanse vader en een Indiase moeder wordt ze vaak vergeleken met Obama en is ze één van de drie gekleurde vrouwen in de senaat.

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.