Wil jij binnenkort jouw foto zien in de National Geographic? - Vance

Nu aan het lezen

Wil jij binnenkort jouw foto zien in de National Geographic?

Wil jij binnenkort jouw foto zien in de National Geographic?

De fotografen van het tijdschrift National Geographic tillen fotografie naar een heel ander niveau. Alles ziet er spik en span uit in de lenzen van de wereldreizigers. Dieren, landschappen, portretten – elk detail wordt op prachtige wijze in beeld gebracht. Tot het kleinste veertje en de meest subtiele rimpel aan toe. Met deze kleine kunstwerken laat het blad zien dat er schoonheid schuilt in elke hoek van de aardbol.

“Foto’s zijn voor ons een middel om mensen hun blik op de wereld te laten verbreden.”

– Aart Aarsbergen, hoofdredacteur National Geographic.

Sinds 2007 organiseert het blad jaarlijks een fotowedstrijd. Hier zijn voorheen hele succesvolle, en inmiddels ook bekende, fotografen uit gerold zoals Robin Utrecht en Ilvy Njiokiktjien. And do we have news for you! Ook dit jaar geeft National Geographic fotografen in Nederland en België de kans om hun talent te laten zien in een nieuwe fotowedstrijd.

Deelname

Ben jij een gepassioneerde fotograaf en is het altijd jouw droom geweest om met jouw visuele kunstwerk in de National Geographic te belanden? Dit is jouw kans. De prijs is niets minder dan een eervolle publicatie in het tijdschrift.

Je kan meedoen in drie verschillende categorieën: Dier, Landschap en Mens. De vakjury kiest per categorie een kleine vijftien finalisten uit. Deze finalisten gaan vervolgens een ronde in waarbij het publiek tussen 2 en 15 oktober 2017 op zijn favoriete foto’s kan stemmen. Per categorie wordt er één winnaar geselecteerd en alle winnaars worden op 22 november bekendgemaakt tijdens een super awesome uitreiking.

De jury

Maar wie heeft de eer om jouw foto te beoordelen? Die eer gaat uiteraard naar juryvoorzitter en hoofdredacteur Aart Aaarsbergen, maar ook de winnaar van ‘Het Perfecte Plaatje 2016’: Humberto Tan. Vergezeld door fotograaf Sascha de Boer, Jasper Doest en fotowedstrijd winnaar van 2008, Ilvy Njiokiktjien, belooft het een kritische beoordeling te worden. Ben je enthousiast en wil je meedoen? Inzenden is mogelijk tot en met 20 september 2017. Kijk voor meer informatie op natgeofotowedstrijd.nl en volg de wedstrijd op social media via #natgeofotowedstrijd.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.