Wil jij het gelukkigste leven leiden? Verhuis dan naar Denemarken - Vance

Nu aan het lezen

Wil jij het gelukkigste leven leiden? Verhuis dan naar Denemarken

Wil jij het gelukkigste leven leiden? Verhuis dan naar Denemarken

De World Happiest Report heeft Denemarken als meest blije land ter wereld bestempeld. Uit het onderzoek komt naar voren dat in landen met minder ongelijkheid, de mensen het gelukkigst zijn. Zwitserland, IJsland, Noorwegen en Finland volgden als gelukkigste land na Denemarken.

Deze landen staan bekend om sterke sociale zekerheid. Nederland doet het gelukkig zijn niet slecht en staat op de zevende plaats. Het Afrikaanse land Burundi staat op nummer 157 onderaan. In het land heeft te kampen met ernstige politiek onrust en er wordt veel geweld gepleegd. Boven Burundi staat Syrië, waar de afgelopen vijf jaar meer dan 250 duizend mensen om zijn gekomen. Syrië staat boven Burundi, omdat volgens het onderzoek Syriërs een gezondere levensverwachting hebben en worden als minder onzelfzuchtig gezien als Burundiërs, meldt de BBC.

“In plaats van ons alleen maar te focussen op economische groei, zouden we samenlevingen moeten promoten die welvarend en rechtvaardig zijn en die verdraagzaam met elkaar samenleven,” vertelde Jeffrey Sachs, directeur van de Earth Institute aan de Universiteit van Columbia, in een persbericht.

De onderzoekers hebben de inwoners van elk land gevraagd om drie jaar lang een enquête in te vullen. Ze definieerden de uitkomst op zes categorieën: bruto binnenlands product per inwoner, sociale steun, gezonde levensverwachting, persoonlijke vrijheid, liefdadigheid en corruptie.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.