Will & Grace tot 2020 op tv: dat betekent 23 extra (!) afleveringen

Nu aan het lezen

Will & Grace tot 2020 op tv: dat betekent 23 extra (!) afleveringen

Will & Grace tot 2020 op tv: dat betekent 23 extra (!) afleveringen

Geweldig nieuws voor trotse Will & Grace fans: de serie wordt vernieuwd met een 11e seizoen, nog voor seizoen 9 ook maar is afgelopen. De Amerikaanse sitcom is daarmee in ieder geval tot en met 2020 te zien op tv.

De cast en crew van het NBC-programma kondigden het nieuws aan op het Paleyfest in LA dit weekend. Robert Greenblatt, voorzitter van NBC Entertainment, zei daarover tegen JustJared: “Voor zover het mij aangaat, kunnen we geen genoeg krijgen van Will & Grace en nog 23 afleveringen klinkt mij als muziek in de oren.”

Overweldigende reacties

De voorzitter zegt over de verlenging ‘eeuwig dankbaar’ te zijn dat Debra (Messing, red.), Eric (McCorman, red.), Sean (Hayes, red.) en Megan (Mullaly, red.) hetzelfde voelen en dit goede ding ook willen voortzetten. “Ik ben overweldigd door de euforische reacties op de nieuwe serie van de pers en het publiek.”

Seizoen 10 (of seizoen 2, net hoe je het bekijkt) is met de aankondiging omhooggegaan van 13 naar 18 afleveringen. Daar komt dan nog een 18-afleveringen tellend seizoen bij. Variety. In totaal kunnen fans dus rekenen op 23 extra afleveringen.

Reünie

De verlenging is fantastisch nieuws voor fans die de show nog kennen uit 1998-2006. De huidige vernieuwde seizoenen komen voort uit een éénmalige tienminuten durende Will & Grace special in het kader van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016.

Het bleek het startschot voor een succesvolle verdere samenwerking, getuige de gemiddeld 9.8 miljoen kijkers.

Foto: NBC Universal

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.