Wonder Woman 2 implementeert richtlijnen tegen seksuele intimidatie op filmset - Vance

Nu aan het lezen

Wonder Woman 2 implementeert richtlijnen tegen seksuele intimidatie op filmset

Wonder Woman 2 implementeert richtlijnen tegen seksuele intimidatie op filmset

Terwijl menig vrouw (en man) afgelopen weekend tijdens de Women’s Marches haar ‘Time’s Up’ protestbord omhoog hield, gebeurde er iets historisch in Hollywood. Woorden werden omgezet in daden met een aantal nieuwe richtlijnen. Deze moeten mensen in de filmwereld gaan beschermen tegen en in het geval van seksuele intimidatie. Wonder Woman 2 wordt de eerste film die de nieuwe richtlijnen implementeert, aldus the Verge.

PGA richtlijnen

De richtlijnen werden opgezet door het bestuur van de Producers Guild of America, een beroepsvereniging van film- en televisieproducenten. In de PGA richtlijnen staat vermeld wat onder seksuele intimidatie wordt verstaan en welke wetten dit verbieden. Hiernaast worden er adviezen gegeven waarop seksuele intimidatie kan worden belemmerd, zowel op als buiten de filmset.

Naast de gebruikelijke wetten en adviezen, staat er ook in de richtlijnen vermeld tot welke vertrouwenspersoon mensen zich kunnen wenden indien zij zich in een onprettige situatie bevinden.

Wonder Woman 2

Vrijdag werden de richtlijnen uitgebracht, waarna al snel de mededeling volgde dat Wonder Woman 2 deze als eerste zal gaan invoeren. De mededeling komt niet als een complete verassing. Afgelopen november werd namelijk bekend dat de filmproductie afstand deed van producer Brett Ratner. Hij werd door een aantal vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie, waaronder ook Ellen Page.

Door nu de nieuwe richtlijnen te implementeren, laat de productie zien dat ze de idealen van Wonder Woman in stand willen houden. De superheldin is al jarenlang hét toonbeeld van een krachtige vrouw en dient als inspiratiebron voor velen.

De richtlijnen zijn overigens volledig in lijn met de feministische boodschap die de film al sinds het begin uitdraagt. Zo eiste regisseuse Patty Jenkins een fikse loonverhoging voor Wonder Woman 2, en dreigde Gadot op te stappen als Ratner zich niet besloot terug te trekken. Tja Brett, als je moet kiezen tussen een producer met een reputatie of de belichaming van Wonder Woman herself, is de keuze snel gemaakt.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.