Word creatiever door deze routine voor je gaat slapen

Nu aan het lezen

Word creatiever door deze routine uit te voeren voor je gaat slapen

Word creatiever door deze routine uit te voeren voor je gaat slapen

Je onderbewuste is dag in dag uit bezig. Wat er gebeurt in je onderbewuste, heeft invloed op wat er bewust in je leven gebeurt. Dus zelfs als je alleen onbewust iets doorhebt, zal dat uiteindelijk duidelijk worden. Het doel is om je onderbewuste zo te trainen dat je de resultaten vindt die je zoekt. Door deze routine van 10 minuten voor en na het slapen te doen, zul je dit beter kunnen en creatiever worden.

Tien minuten voor het slapen

De tien minuten voor het slapen gaan besteed je aan mediteren en het opschrijven van doelen die je wil bereiken. Stel jezelf veel vragen over deze onderwerpen. Schrijf deze vragen op papier. Hoe specifieker de vragen, hoe specifieker de antwoorden zullen zijn.

Terwijl je slaapt, heeft je onderbewuste de tijd om te werken aan de antwoorden op deze vragen.

A man cannot directly choose his circumstances, but he can choose his thoughts, and so indirectly, yet surely, shape his circumstances. – James Allen

Tien minuten na het wakkerworden

80 procent van de mannen en vrouwen tussen de 18 en 44 jaar kijkt binnen vijftien minuten na het wakker worden op zijn telefoon. Dit helpt niet bij het creatiever worden. Je brein heeft die nacht allerlei verbindingen gemaakt en heeft na het opstaan kun je hier goed gebruik van maken. Wat helpt is om even te mediteren en daarna je gedachtes (die je richting je doel hebt) op papier te zetten. Niet te veel nadenken over wat je op papier zet. Schrijf wat in je op komt.

Nu komen er ideeën in je op die antwoorden zijn op de vragen die je jezelf gisteravond hebt gesteld. Dit kan gaan over hoe je je doelen kunt bereiken. Maar ook over met welke vrienden je weer eens contact moet opnemen. Het is maar net welke doelen jij voor jezelf hebt opgesteld.

Wanneer je leert hoe je je gedachtes kunt ‘beheren’, zowel onbewust als bewust, wordt het mogelijk om je doelen te bereiken.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.