Wordt de nieuwe James Bond een vrouw?

Nu aan het lezen

Wordt de nieuwe James Bond een vrouw?

Wordt de nieuwe James Bond een vrouw?

Sinds vorige week gaat het gerucht rond dat Daniel Craig 68 miljoen dollar heeft afgeslagen om nog twee nieuwe James Bond films te maken. Hij zou volgens een bron geen zin meer hebben om 007 te spelen. Nu moet er dus een nieuwe kandidaat gevonden worden die het stokje overneemt. De favorieten om Craig op te volgen zijn voornamelijk mannen, maar er is nu ook vrouwen die interesse in de rol heeft getoond.

Gillian Anderson, voornamelijk bekend van The X-Files, heeft op Twitter duidelijk gemaakt dat ze graag in aanmerking komt om de nieuwe James Bond te worden. Maar dan wel Jane Bond, schrijft The Guardian.

Actrice Priyanka Chopra is onlangs gevraagd om Bond Girl te spelen. Maar haar reactie was duidelijk: “F*** dat. Ik wil Bond zijn.”

Ander namen die genoemd worden zijn Tom Hiddleston, Idris Elba en Damian Lewis. Maar deze mannen laten hun interesse nog niet blijken. Onlangs tijdens de Graham Norton Show zei Hiddleston: “De positie is niet beschikbaar voor zo ver ik weet. Ik heb niemand erover gesproken. Ik denk dat de geruchten komen doordat ik in de Night Manager een spion speel en zo is de link makkelijk gelegd.”

Genoeg is genoeg

“Ik ben misschien wel de bekendste Bond acteur in de wereld, en ik heb de rol niet eens gespeeld”, zei Elba in 2015 in een interview tegen de Daily Telegraph. “Genoeg is genoeg. Ik wil het er niet meer over hebben.” Maar we zijn nu een jaar later en dingen kunnen snel veranderen.

Het wordt dus nog even spannend wie de nieuwe Bond gaat spelen. 007-fans zijn al jaren gewend aan een man. Het zou dus een gedurfde stap zijn om hier een Jane Bond van te maken. Maar stiekem ook wel erg leuk.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.