Zestienjarige bedenkt kinderwagen voor ouders in een rolstoel - Vance

Nu aan het lezen

Zestienjarige bedenkt kinderwagen voor ouders in een rolstoel

Zestienjarige bedenkt kinderwagen voor ouders in een rolstoel

De zestienjarige Alden Kain ontwierp een apparaat waarmee ouders die in een rolstoel zitten toch veilig een kinderwagen kunnen voortduwen. Dit speciale voorwerp heeft hij speciaal bedacht voor Sharina Jones, die op tragische wijze in een rolstoel terecht kwam nadat ze neergeschoten was op vijfjarige leeftijd en haar benen niet meer kon bewegen. “Het was fantastisch om haar te ontmoeten en met haar te praten over wat ze wel en niet wil,” vertelt Kain aan The Michigan Catholic. “Met haar praten was van grote hulp tijdens het uitvinden van hoe het apparaat moest werken: waar de luiertas moest, of ze de kinderwagen wel goed kon afkoppelen en hoe ze goed kon voortbewegen in de rolstoel.”

Om beter te snappen wat Jones doormaakte, bracht Kain verschillende dagen in een rolstoel door. Hij werkte zes maanden lang aan zijn project, wat ook een onderdeel was binnen een ontwerpklas op zijn middelbare school. Gelukkig kreeg Kain het project net op tijd af voordat Jones was uitgeteld en kan Jones nu al genieten van het apparaat. Nu kan ze gaan wandelen met haar pasgeboren baby, net als elke andere moeder. “Ik vind het geweldig,” zegt Jones. “Het maakt alles zoveel makkelijker.”

Bekijk hieronder verschillende foto’s en de video van de uitvinding.

rolstoel 2

rolstoel 3

rolstoel 6

rolstoel 7

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.