Zet je schrap: Deze feature van Spotify vertelt wie jouw favoriete artiest van 2017 is - Vance

Nu aan het lezen

Zet je schrap: Deze feature van Spotify vertelt wie jouw favoriete artiest van 2017 is

Zet je schrap: Deze feature van Spotify vertelt wie jouw favoriete artiest van 2017 is

Wat is het eerste dat je doet als je net in de trein zit? Of wacht op de bus, of als je thuis komt na een lange werkdag? Duh, muziek luisteren. En dan het liefst op Spotify waar je al je favoriete artiesten op één platform vindt en afspeellijsten speciaal voor jou worden gecreëerd. Maar terwijl jij staat te rocken in je kamer verzamelt Spotify allerlei interessante informatie over jouw muziekgedrag.

Al je favorieten in één overzicht

Met de Spotify Wrapped feature van de streamingdienst leer je een hele nieuwe kant van jezelf kennen (en misschien is het niet wat je verwachtte). Je kan namelijk in een uniek jaaroverzicht van 2017 terugzien hoeveel minuten jij naar muziek luisterde en binnen hoeveel genres. Zie hier wat ik over mijzelf ontdekte:

spotify

Nadat je jezelf op een heel nieuw niveau hebt leren kennen, wordt je kennis op de proef gesteld. Spotify begint een soort pop quiz met jou over je eigen muzieksmaak. Raad jij wat je favoriete nummers en artiesten waren? Bij elke vraag krijg je vijf opties voorgelegd en moet jij beslissen welk antwoord volgens jou de juiste is. En dat is moeilijker dan je denkt. Ik raadde slechts twee van de drie goed.

Nieuwe playlists

Zodra je alles hebt geraden, krijg je een gloednieuwe afspeellijst met je 100 favoriete nummers van afgelopen jaar verzameld. Hiernaast krijg je een korte analyse van jouw luistergedrag vergeleken met je leeftijd. Na alle confrontaties met je eigen muziekgedrag, krijg je nóg een playlist. Dit keer worden alle nummers die je dit jaar niet beluisterde verzameld. Zo kun jij eindelijk je gebruikelijke repertoire uitbreiden met nieuwe nummers. En tja, laat er nou niets leuker zijn dan het ontdekken van nieuwe muziek. Dit was mijn 2017 soundtrack, wat was die van jou?

spotify

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.