Zien: Deze Amerikanen denken dat Martin Luther King Jr. nog steeds leeft - Vance

Nu aan het lezen

Zien: Deze Amerikanen denken dat Martin Luther King Jr. nog steeds leeft

Zien: Deze Amerikanen denken dat Martin Luther King Jr. nog steeds leeft

In Nederland moesten wij gisteren helaas allemaal aan het werk, maar in de Verenigde Staten was iedereen vrij. Waarom? Het was Martin Luther King Jr. Day (MLK Day) en tevens de geboortedag van de dominee. King staat vooral bekend om zijn verzet tegen de rassenscheiding in de Verenigde Staten en gaf in 1963 de bekende speech ‘I Have a Dream’.

Het is dus niet zomaar dat deze man, die een waar symbool werd voor de burgerrechtenbeweging, zijn eigen gedenkdag heeft gekregen. In Amerikaanse scholen is zijn strijd voor gelijkheid en plotselinge dood dan ook een belangrijk onderdeel van de vaderlandse geschiedenis. Je zou daarom misschien verwachten dat alle Amerikanen in ieder geval weten wie MLK is en dat de beste man in 1968 op tragische wijze omkwam. Maar vooral dat laatste lijkt velen te zijn ontglipt.

Trump verus King

Hoewel menig Amerikaan natuurlijk hartstikke blij is met een extra dagje vrij, weet toch niet iedereen waaróm ze vrij zijn. Tv-presentator Jimmy Kimmel ging daarom wederom, na een succesvolle aflevering over Noord-Korea, de straat op met zijn segment Lie Witness News. Hij voelt zijn landgenoten dit keer aan de tand met de vraag: “Aan wiens kant sta jij in de Dr. King vs. Donald Trump Twitter oorlog?”

Jij zou misschien uitbarsten in een lach en aangeven dat het moeilijk is om vanuit je graf tweets te sturen. Veel geïnterviewden nemen de vraag echter uiterst serieus en beweren zelfs een aflevering van The Celebrity Apprentice gezien te hebben waarbij King te gast was. Interesting. Kijk, huiver en val van je stoel van het lachen.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.