Zien: Ancient Earth Globe toont onze planeet voor we hem vervuilden

Nu aan het lezen

Zien: Ancient Earth Globe toont onze planeet voor we hem vervuilden

Zien: Ancient Earth Globe toont onze planeet voor we hem vervuilden

Heb je je ooit afgevraagd hoe de aarde er uit zag voor de mensen er waren? Voor de klimaatverandering en voor de verwoestingen van de mens? Ancient Earth Globe toont je precies dat. Het is namelijk een 3D-animatie die de aarde vanuit de ruimte laat zien in bepaalde periodes.

Op de website zie je een 3D-versie van de aarde vanuit de ruimte. Bovenaan kun je kiezen in welke periode je de aarde wilt zien, bijvoorbeeld 260 miljoen jaar geleden.

Linksonder verschijnt vervolgens een stukje tekst met uitleg over die periode. 260 miljoen jaar geleden stonden we bijvoorbeeld op het punt van een ramp, waarbij 90 procent van de dier- en plantsoorten uitgeroeid werden. Doordat de planten er niet meer waren, hadden herbivoren geen eten. En insecten geen plek meer om te leven.

Eye-opener

De 3D-aarde kan tot maximaal 750 miljoen jaar terug gaan, maar ook naar het hier en nu. Met je muis kun je de aarde draaien en in- en uitzoomen. Op die manier kun je echt goed zien wat de verschillen zijn tussen toen en nu. Er is zelfs een optie om de wolken weg te halen, zodat je het nog beter kunt zien. En dat is op zijn minst een eye-opener te noemen.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.