13 Reasons Why-actrice keert terug op Netflix in nieuwe serie Cursed

Nu aan het lezen

Zien: Eerste trailer van Cursed met 13 Reasons Why-ster Katherine Langford

Zien: Eerste trailer van Cursed met 13 Reasons Why-ster Katherine Langford

Ben jij fan van de King Arthur-legende, sterke vrouwen én 13 Reasons Why-ster Katherine Langford? Dan hebben we goed nieuws! Binnenkort verschijnt namelijk de nieuwe Netflix-serie Cursed, waarin al deze elementen terugkomen. De eerste trailer is inmiddels verschenen.

Cursed vertelt het verhaal van King Arthur, maar dan door de ogen van de ‘Lady of the lake’. Deze dame is Nimue – gespeeld door Langford, die we kennen als Hannah Baker uit 13 Reasons Why – een jonge vrouw met een mysterieuze gave.

Nimue verliest haar moeder plotseling, maar vindt al snel een bondgenoot in de huurling Arthur. Samen met hem gaat ze op zoek naar de tovenaar Merlijn, die Arthuer het eeuwenoude zwaard moet overhandigen. Maar tijdens hun reis wordt Nimue zelf een symbool, namelijk voor moed en rebellie tegen de angstaanjagende Red Paladins en hun koning Uther.

Cursed moet diverse thema’s behandelen die we ook in onze eigen wereld tegenkomen. Denk aan religieus terreur, het vernietigen van de natuur, zinloze oorlogen en vooral ook het vinden van de moed om te leiden als alles verloren lijkt te zijn.

Binnenkort op Netflix

Zoals gezegd speelt Katherine Langford een grote rol in deze nieuwe serie. Arthur wordt gespeeld door Devon Terell – bekend van The Professor en Barry – en Merlijn door Gustaf Skarsgård, die we al kennen van Vikings en Westworld.

De serie krijgt in eerste instantie tien afleveringen, die we vanaf 17 juli op Netflix kunnen bekijken.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.